Tiisulla takana ensimmäinen keikkakesä

0
Henrik "Tiisu" Illakaisen esiintymisessä riittää vauhtia.
Henrik "Tiisu" Illakaisen esiintymisessä riittää vauhtia.
Henrik ”Tiisu” Illakaisen esiintymisessä riittää vauhtia.

Suomalaisen rockin uudeksi pelastajaksi – tai ainakin piristäjksi – nimetty Tiisu on julkaissut debyyttilevynsä. Elämän koulu on samalla yhtyeen laulajan, somerolaislähtöisen Henrik ”Tiisu” Illikaisen tähän astisen elämän yksi tärkeimmistä merkkipaaluista.

Tiisun keikkakesään mahtui parisenkymmentä esiintymistä isoilta festivaaleilta aina pienempiin, perinteisiin kesäkeikkapaikkoihin. Tiisu esiintyi muun muassa heinäkuun lopulla Someron Esakalliolla Apulannan lämppärinä. Myös tämä oli Apulanta-faniksi tunnustautuvalle Tiisu Illikaiselle tärkeä hetki.

Tiisu-yhtyeen tekemisen innon ja riemun ymmärtää, sillä yhtyeeseen  liittyy ikiaikaista rockin nuoruuden energiaa. Kaverit ovat parikymppisiä Helsingin Sibelius-lukioon eri puolilta Suomea päätyneitä nuoria. Yhtyeessä soittaa bassoa muuan Väinö eli se parin vuosikymmenen takaisen hittibiisin Väinö, sukunimeltään Karjalainen.