HuKun ja Isäntien salibandykausi starttaa viikonloppuna

0

Salolaisten salibandyseurojen Huvinsa Kullakin ja Isäntien kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna. HuKu lähtee puolustamaan naisten valtakunnalliseen I divisioonaan viime kauden kuudetta sijaansa.

I divisioona on kokenut muodonmuutoksen sitten viime kauden, sillä mukana on HuKun lisäksi ainoastaan neljä vanhaa joukkuetta. Sarjajärjestelmä on sen sijaan viime kaudelta tuttu. Voittaja nousee suoraan liigaan. Kakkosella ja kolmosella on puolestaan mahdollisuus nousuun karsintojen kautta. 12 joukkueen sarjan kolme heikointa joukkuetta tipahtaa suoraan II divisioonaan.

HuKu avaa kautensa heti tuplaottelulla. Lauantaina joukkue kohtaa vieraissa riihimäkeläisnousija RSS Panthersin, ja sunnuntaina vastassa on kotipelissä mikkeliläinen Hatsina. Tuo ottelu pelataan Hanhivaaran liikuntakeskuksessa. Useimmat kotipelinsä HuKu pelaa kuitenkin viime sesongin tapaan Salohallissa.

Vuonna 2007 perustettu Isännät aloittaa seurahistoriansa ensimmäisen kauden II divisioonassa. Joukkueen historiallinen avauspeli tällä sarjatasolla pelataan lauantaina Turussa, jossa se kohtaa kaarinalaisen Sheriffsin. Ensimmäisen kotikamppailun vuoro on ensi viikon torstaina, jolloin Salohalliin saapuu SBS Masku.

Isännät pelaa II divisioonaa länsirannikon lohkossa, jossa on kaikkiaan kymmenen joukkuetta. Joukossa on myös paimiolainen Ruoska. Lohkosta viimeinen tipahtaa suoraan III divisioonaan. Lohkon kahdeksas ja yhdeksäs joukkue joutuvat karsimaan sarjapaikastaan. Lohkossa 1-4 sijoittuneet joukkueet pelaavat alueellisen nousukarsinnan, josta voittajat etenevät valtakunnalliseen I divisioonakarsintaan.

Lue HuKun ja Isäntien kauden ennakkotunnelmista perjantaisesta Salon Seudun Sanomista.