Koskelle saatiin haikarapallot- katso video asennuksesta!

0

Kosken kattohaikarapoikasen viime kesäinen onnettomuus poiki pesäpaikan lähelle lintupallot ilmajohtoihin. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna asensi pallot, kun sille ehdotettiin asiaa. Samalla Caruna sai tietää turmasta, jossa toinen poikasista törmäsi keskijännitejohtoihin ja kuoli.
– Ikävä tapaus, harmittelee kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa Carunasta.
Lintupalloja asennettiin perjantaina johtoihin, joihin poikanen osui. Asennustyötä seurannut koskelainen lintuharrastaja Lauri Laukkanen uskoo, että kattohaikarat palaavat ensi keväänä takaisin, sillä ne ovat paikkauskollisia.
– Äärettömän hieno homma, hän kiitteli pallojen asennusta.

 

Mikko Salonen Elteliltä asensi vuorollaan lintupalloa. Työtä seurasi Lauri Laukkanen. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo