Salon sairaalasta suunnitellaan lähisairaalaa

0
Kuvituskuva. SSS-arkisto.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri haluaisi kehittää Salon sairaalasta tulevaisuudessa lähisairaalan. Käytännössä se tarkoittaisi perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon raja-aitojen kaatamista muun muassa päivystyksessä ja kuntoutuksessa.
Lähisairaala tarjoaisi palveluita, joita alueen asukkaat tarvitsevat usein. Harvoin tarvittavat kalliit hoidot keskitettäisiin Turkuun.
Sairaanhoitopiirin suunnitelmissa aluesairaalat myös erikoistuvat. Saloon on jo ohjattu raskasta kirurgiaa kuten tekonivelleikkauksia ja vaativia sisätautipotilaita. Leikkaustoimintaa on tarkoitus jatkaa.
Synnytykset ja lastenosasto aiotaan siirtää loppuvuoden aikana Salosta Turkuun. Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee siirtoa koskevaa esitystä syyskuun puolivälissä.
Tyksin sairaalajohtajan Petri Virolaisen mukaan synnytyksiltä vapautuvat tilat eivät jäisi tyhjilleen. Niiden käytöstä neuvotellaan Salon kaupungin ja sairaanhoitopiirin kesken. Tiloihin olisi mahdollista siirtää Perniön vuodeosasto tai Halikon sairaalan toimintoja. Tyksillä olisi tarvetta myös kuntouttavalle neurologiselle osastolle.