Salon SDP kerää vaatteita vastaanottokeskuksiin

0

Salon SDP järjestää ensi viikolla vaatekeräyksen, jolla hankitaan lahjoitusvaatteita vastaanottokeskusten käyttöön.

Suomeen saapuu viikoittain suuri määrä turvapaikanhakijoita, joilla ei ole mukanaan juurikaan omaisuutta.Vastaanottokeskuksilla ei ole mahdollisuutta organisoida vaatekeräyksiä tai ottaa vastaan lajittelemattomia vaatteita. Siksi Suomen punainen risti on rohkaissut järjestöjä keräyksiin. SPR toimittaa vaatteet keskitetysti vastaanottokeskuksiin.

SDP järjestää Salossa keräyksen työväentalon vaalituvalla, jossa lahjoitusvaatteita otetaan vastaan maanantaina 7. syyskuuta kello 12–14, tiistaina kello 16–19 ja perjantaina 11. syyskuuta kello 15–18. Vaalitupa sijaitsee osoitteessa Vilhonkatu 9.
Turvapaikanhakijoista noin 80 prosenttia on miehiä. Siksi vastaanottokeskuksissa on suurin tarve erikokoisista lämpimistä miesten vaatteista ja jalkineista. Myös muut vaatteet kelpaavat. Lahjoitettavien vaatteiden tulee olla puhtaita ja ehjiä.