Karhu nousi päätösneljänneksellä Vilppaan ohi

0
Vilppaan Okko Järvi heitti Kauhajoella viisi pistettä ja otti viisi levypalloa.

Korisliigassa pelaava Vilpas päätti viikon mittaisen vieraskiertueen tappioon, kun Kauhajoen Karhu oli kotikentällään parempi pistein 81–73 (36–41).

Vilpas johti ottelua suurimman osan peliajasta, Toisella neljänneksellä ero oli parhaimmillaan 15 pistettä (18–33) ja kolmannella neljänneksellä 12 pistettä (38–50). Karhu kuitenkin kiri kummankin etumatkan kiinni ja siirtyi päätösneljänneksellä johtoon, josta ei enää päätösminuuteilla luopunut.

Vilpas pääsi kaksi minuuttia ennen päätösneljänneksen loppua tilanteessa 73–71 kolme vastaan yksi ylivoimahyökkäykseen, mutta heikon ottelun jälleen pelannut Darryl Partin menetti pallon ja Karhu teki vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä tilanteeksi 75–71. Siitä Vilpas ei enää toipunut.

Karhu oli tehnyt läksynsä Vilppaan alkukauden parhaan pelaajan Doug Wigginsin pysäyttämiseksi. Wiggins jäi 13 pisteeseen eikä päässyt edellisten otteluiden tapaan juurikaan vapaaheittoviivalle. Vilppaan paras pistemies oli 20 pisteen Cavell Johnson, joka teki myös neljä heiton torjuntaa. Austin Dufault teki kymmenen pistettä.

Vilppaan suomalaisista Juho Nenonen teki kymmenen pistettä, Okko Järvi viisi ja Ilmari Kallio kolme. Loukkaantumisesta kärsivä Sami Ikävalko pelasi vain yhdeksän minuuttia ja jäi pisteittä.

Vilppaan Okko Järvi heitti Kauhajoella viisi pistettä ja otti viisi levypalloa.
Vilppaan Okko Järvi heitti Kauhajoella viisi pistettä ja otti viisi levypalloa.

Karhun parhaat olivat kahdeksan korisyöttöä antanut Bojan Sarcevic ja 22 pistettä nostanut Timothy Troutman.

Vilpas on voittanut edellisen kerran Kauhajoella maaliskuussa 2010.

Kauden neljästä ensimmäisestä ottelusta yhden voittanut Vilpas palaa kahden viikon tauon jälkeen Salohalliiin lauantaina, kun vastaan asettuu hallitseva mestari Joensuun Kataja.