Salon Viestin ja PeU-Basketin kaudet käyntiin viikonloppuna

0

Salon Viestin naislentopalloilijat ja PeU-Basketin mieskoripalloilijat avaavat kautensa viikonloppuna omissa sarjoissaan. 1-sarjassa pelaava Viesti matkaa lauantaina Hämeenlinnaan, jossa se kohtaa HPK-Naiset A -nimisen yhdistelmän. Viestillä on alkuun kolme vierasreissua ennen kuin joukkue pääsee kotikentälleen lokakuun 18. päivä.

Viestin joukkue on viime vuoden tapaan nuori. Joukkueessa pelaa A- ja B-ikäisiä tyttöjä. Lisäksi Viesti saa joihinkin otteluihin vahvistuksia liigaseura LP Viestistä.

Viestin kanssa samassa lohkossa pelaa kuusi muuta joukkuettaa. Neljä parasta etenee pudotuspeleihin. Viime kaudella salolaiset hävisivät pudotuspeleissä tamperelaiselle Mestolle, joka nousi lopulta Mestaruusliigan asti.

PeU-Basket pelaa alkavalla kaudella I divisioonassa B:ssä 28 runkosarjapeliä. Tämä selittyy sillä, että sarjassa on mukana peräti 15 joukkuetta. Viime kaudella PeU eteni divari B:n finaaleihin asti, joissa helsinkiläinen nuorisokaarti HBA-Märsky oli parempi. PeU sai kuitenkin luvan nousta sarjaporrasta ylemmäksi I divisioona A:han. Sinne seura ei kuitenkaan halunnut mennä muun muassa taloudellisiin seikkoihin vedoten.

PeU-Basket pääsee aloittamaan kautensa kotona. Ensimmäinen peli on ohjelmassa sunnuntaina, jolloin Pernilön liikuntahalliin saapuu kouvolalainen Korikouvot. Ottelu alkaa kello 17.00.