Teemu Rannikko tuo Katajan lauantaina Salohalliin

0
Salolaiset sukujuuret omaava Teemu Rannikko houkuttelee Salohalliin taas paljon katsojia Turusta.

Kautensa Korisliigassa voitolla ja kolmella tappiolla aloittanut Vilpas kohtaa lauantaina Salohallissa kovimman mahdollisen haasteen: hallitsevan Suomen mestarin Joensuun Katajan ja Suomen kautta aikojen parhaan pelintekijän Teemu Rannikon.

Salolaiset sukujuuret omaava Teemu Rannikko houkuttelee Salohalliin taas paljon katsojia Turusta. Kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen.
Salolaiset sukujuuret omaava Teemu Rannikko houkuttelee Salohalliin taas paljon katsojia Turusta.
Kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen.

Salolaiset sukujuuret omaava 35-vuotias Rannikko on aloittanut kautensa väkevästi kahdeksan korisyötön ja 11 pisteen keskiarvoilla. Maajoukkuepeleistä kenties lopullista taukoa pitävä Rannikko on johtanut Katajan kolmessa ottelussa kahteen voittoon.

Jos heikosti alkukaudella puolustanut Vilpas aikoo saada Rannikon pyörittämän tehokkaan puolen kentän hyökkäyksen kuriin, on Vilppaan päästävä kiinni levypalloihin ja hyökättävä kovalla vauhdilla kohti korirengasta. Hitaissa hyökkäyksissä pienempi Vilpas jää korin alla pieneksi ja joutuu hakemaan heittopaikat kaaren takaa.

Eli mitä kovempi tempo ottelussa on, sitä paremmat mahdollisuudet Vilppaalla on yllätykseen.

Kataja tulee pelaamaan pitkät pätkät viisikolla, joka sisältää Rannikon ja neljä amerikkalaista. Penkiltä energiaa kentälle tuo Vilppaan kasvatti ja viime kevään finaalisankari Tommi Huolila.

Vilppaan alkukauden paras pelaaja Doug Wiggins kellottanee taas kentän kovimmat minuutit.

Korisliigaa Vilpas–Kataja lauantaina Salohallissa kello 17.