Tulikuuma Jason Conley katkaisi Vilppaan orastavan voittoputken

0
Vilppaan Aaron Jones teki hyvää työtä Seagullsin maajoukkuemiestä Antti Kanervoa vastaan.
Seagullsin maajoukkuetakamies Antto Nikkarista puolustava Vilppaan Ilmari Kallio kuului eilenkin joukkueensa parhaimpiin pelaajiin.

Vilpas ei pystynyt ottamaan kolmatta peräkkäistä voittoa Korisliigassa tiistaina Salohallissa. Tahmeasti kauden aloittanut vierasjoukkue Helsinki Seagulls haki pisteet 61-76-voitolla.

Ottelu alkoi kääntymään vieraille toisella neljänneksellä, jossa Seagulls nakutti 10 pistettä putkeen. Kolmannella neljänneksellä Seagulls venytti johdon parhaimmillaan 18 pisteeseen. Vilpas kuitenkin tuli peliin mukaan päätösneljänneksen alussa ja kutisti vierasjohdon kahdeksaan pisteeseen. Sen lähemmäs ei Vilpas enää pystynyt nousemaan.

Ottelun paras pelaaja oli kuumakätinen Jason Conley, joka heitti ottelussa hurjat 33 pistettä. Monipuolinen Conley otti myös 12 levypalloa ja antoi neljä koriin johtanutta syöttöä.

Vilppaan ongelmat tämän kauden Korisliigassa tiivistyvät, kuten tiistainakin, levypallopelaamiseen. Seagullsia vastaan Vilpas hävisi levypallot 41-48, eikä Vilpas pystynyt kompensoimaan sitä hyvällä heittopelillä.  Toinen Vilppaan ongelma oli pallonmenetykset, joihin joukkue sortui 19 kertaa.

Vilppaan pirteimpiin pelaajiin kuului eilenkin vaihdosta aloittanut amerikkalainen Austin Dufault, joka heitti 15 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa.  Cavell Johnson heitti kymmenen pistettä ja otti 12 levypalloa. Myös nuoret Okko Järvi (7 pistettä) ja kaikki kolme kolmostaan upottanut Ilmari Kallio (9) kuuluivat Vilppaan parhaimmistoon.

Darryl Partin (12) heitti ottelun alussa nopeaan tahtiin kolme kolmosta, mutta katosi kuvasta täysin. Doug Wiggins jakeli kuusi koriin johtanutta syöttöä, mutta heitti kaikki seitsemän pelitilanneheittoaan ohi. Virhevaikeuksista kärsinyt Juho Nenonen sekä yhden pisteen heittänyt Sami Ikävalko olivat myös isoja pettymyksiä.

Kahdeksasta ottelustaan kolme voittaneen Vilppaan raskas lokakuu saa päätöksensä perjantaina, kun joukkue matkustaa paikallisotteluun Loimaalle Bisonsin vieraaksi. Seuraavan kotiottelun vuoro on perjantaina 6. marraskuuta, kun Salohalliin saapuu Kauhajoen Karhu.

Seagullsin maajoukkuetakamies Antto Nikkarista puolustava Vilppaan Ilmari Kallio kuului eilenkin joukkueensa parhaimpiin pelaajiin.
Seagullsin maajoukkuetakamies Antto Nikkarista puolustava Vilppaan Ilmari Kallio kuului eilenkin joukkueensa parhaimpiin pelaajiin.