Vilpas päätti raskaan lokakuun loimaalaiseen turpasaunaan

0
Vilppaan Cavell Johnsonin esitys Loimaalla ei ollut aplodien arvoinen. 23 minuutissa mies teki vaivaiset neljä pistettä.

Ensin Vilppaan kannalta ainoaan hyvään uutiseen: yhdeksän ottelua 27 päivään sisältänyt raskas lokakuu on nyt ohi.

Sitten niihin huonoihin. Korisliigan mestarisuosikki numero yksi, loimaalainen Bisons, antoi eilen Vilppaalle sellaisen turpasaunan, jota oli ajoittain vaikeaa jopa katsoa. Bisonsin ääritiivis puolustus sai Vilppaan näyttämään divarijoukkueelta – kaikella kunnioituksella divarijoukkeita kohtaan.

Ottelun loppulukemat olivat 72-52 (40-16).

Vilpas siirtyi ottelussa 0-3-johtoon Juho Nenosen kolmen pisteen korilla. Sen jälkeen Bisons teki 16 pistettä putkeen ja ottelu oli taputeltu. Avausneljännes päättyi murskaavasti 24-7.

Vilppaan Cavell Johnsonin esitys Loimaalla ei ollut aplodien arvoinen. 23 minuutissa mies teki vaivaiset neljä pistettä.
Vilppaan Cavell Johnsonin esitys Loimaalla ei ollut aplodien arvoinen. 23 minuutissa mies teki vaivaiset neljä pistettä.

Suomen mittapuulta harvinaisen laadukasta ja laajaa pelaajamateriaalia pyörittävä Bisons Tuukka Kotin johdolla alusta alkaen oman korinalustansa täysin ja pakotti Vilppaan heittämään vaikeita hyppyheittoja, jotka hädin tuskin hipaisivat korirengasta. Nenosen onnistuneen kolmosen jälkeen Vilpas heitti seuraavat 15 kolmeen pisteen heittoa ohi, kunnes Ilmari Kallio onnistui kolmannella neljänneksellä kaaren takaa ja kavensi tilanteeksi 51-23.

Vilpas oli jo hätyyttelemässä Kouvolan Kouvojen kolmen vuoden takaista ennätystä Korisliigan historian (24 sekunnin hyökkäysajalla) pienimmästä pistemäärästä, joka on 42. Vilpas kuitenkin sai kolmannella neljänneksellä (21-21) kaunisteltua lukemia niin, ettei historian kirjoja sentään tarvinnut päivittää.

Päätösneljänneksen Vilpas vei nimiinsä pistein 11-15, kun Bisons nosti jalkansa kaasulta. Vilppaan viimeisen pisteen heitti vapaaheittoviivalta nuori Tuomas Saarinen. Piste oli Saarisen liigauran ensimmäinen.

Vilppaan onnistuja oli päätykatsomon parikymmentäpäinen rumpuryhmä, joka jaksoi kannustaa omiaan alusta loppuun rumasta tappiosta huolimatta. Kentällä Vilppaan paras pistemies oli ottelun lopussa tilastojaan parannellut Doug Wiggins (19 pistettä). Tasaisesta Bisonsista peräti kymmenen pelaajaa pääsi pisteille, eikä kukaan tehnyt 11 pisteestä enempää.

Bisonsille nopeasti ratkennut ottelu kelpasi vallan mainiosti, sillä joukkue kohtaa sunnuntaina Loimaalla VTB-liigan ottelussa kivikovan venäläisjoukkueen Unics Kazanin.

Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki saa joukkueineen kokonaisen viikon aikaa levätä. Loimaan turpasaunan vastapainoksi joukkue pitää lauantaina saunaillan. Seuraava ottelu on vuorossa ensi viikon perjantaina Salohallissa Kauhajoen Karhua vastaan.