Kempeleen tukiasumisyksikköä päin heitelty kiviä ja ilotulitteita

0

Kempeleen tukiasumisyksikön tontille tunkeutui tämän päivän mielenosoituksen aikana kymmenkunta henkilöä, jotka vartija poisti alueelta, kertoo yksikköä ylläpitävä Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö. Säätiön mukaan joukossa oli tiedotusvälineiden edustajia.
Säätiö ilmoittaa siirtäneensä turvapaikanhakijanuoret muualle varmistaakseen asukkaidensa turvallisuuden.
Säätiö kertoo tiedotteessaan, että yksikön ympäristössä on ollut tiistaista lähtien levotonta. Rakennuksia on heitelty kivillä ja ilotulitteilla, ja tontille on tunkeuduttu.
”Uskokaa jo hyvällä”, ”Suomi suomalaisille” ja ”Lapsille turva” huudettiin Kempeleen keskustassa lauantaina iltapäivällä. Hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa arvosteleva mielenosoitus keräsi keskustan marketin edustalle noin 200-300 osallistujaa.
Mielenosoitus oli ensimmäinen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotikunnassa, 20 000 asukkaan Kempeleessä.
Mielenosoitukseen osallistunut paikallinen grilliyrittäjä Eija Ahola kertoi saapuneensa mielenosoitukseen, koska on huolissaan alueen ihmisten, erityisesti lasten ja nuorten, turvallisuudesta.
– Maanantaina tapahtunut raiskaus nosti kyyneleet silmiin. Turvallisuus on tärkein asia, Ahola sanoo.
Mielenosoittajat marssivat keskustan marketilta kunnantalon kautta tukiasumiskeskukselle, josta alaikäiset turvapaikanhakijat oli siirretty toisaalle. Kulkueen reitin varrelle sijoittui paikka, jossa maanantainen epäilty raiskaus tapahtui.
Mielenosoituksen taustalla on maanantai-iltana Kempeleessä tapahtunut epäilty 14-vuotiaan tytön raiskaustapaus.

STT

Kuvat: