Kiekkohait voitti Hakan Salon seudun paikallisottelussa

0
Salon jäähallin yleisö näki lauantaina, kun valkopaitainen Kiekkohait voitti vihreäpaitaisen Hakan.
Salon jäähallin yleisö näki lauantaina, kun valkopaitainen Kiekkohait voitti vihreäpaitaisen Hakan.
Salon jäähallin yleisö näki lauantaina, kun valkopaitainen Kiekkohait voitti vihreäpaitaisen Hakan.

Lauantaina pelattu Salon seudun paikallisottelu Kiekkohait–Haka oli hyvää alasarjaviihdettä, vaikka kentällä olikin länsirannikon II divisioonan sarjataulukon toiseksi ja kolmanneksi viimeinen joukkue.

Ottelussa riitti vauhdin lisäksi sarjatasoon kuuluvia inhimillisiä elementtejä, kuten vääriä vaihtoja, polvenkorkuisia avaussyöttöjä sekä edesvastuutonta maalineduspelaamista.

Mikä noin 150-päisen kotiyleisön kannalta tärkeintä, Kiekkohait oli ottelussa selvästi parempi ja voitti numerollisesti tasaisen ottelun päätöserän tehohetkensä ansiosta maalein 5–3.

Suurin yksittäinen syy kotivoittoon oli Haiden numero 14, lokakuussa 18 vuotta täyttänyt Niklas Vuoriranta.

– Me ollaan pelattu aikaisemminkin hyvin ja johdettu matseja, mutta silti hävitty. Nyt tuntuu hyvältä, Vuoriranta myhäili ottelun jälkeen höyryävässä hikipuvussaan.

Vuorirannan ketju loi koko ottelussa 14 maalipaikkaa, joista syntyi kolme maalia. Vuoriranta saalisti kaikkiin kolmeen maaliin syöttöpisteet ja vankisti asemaansa joukkueen sisäisen pistepörssin ykkösnimenä (12 ottelua, 10 maalia+14 syöttöä).

Vuorirannan lisäksi Haiden onnistujiin kuuluivat 1–0- ja 5–3-maalit tehnyt Tony Olander sekä kaksi syöttöpistettä merkkauttanut puolustaja Matias Vilander. Myös nuoren joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva 28-vuotias Henri Turunen voi olla tyytyväinen esitykseensä. Energinen Patrick Kåla kuittasi tyhmän jäähynsä tekemällä voittomaalin terävällä rannelaukauksella.

Maalissa Karri Ojanperä pelasi riittävän hyvin, vaikka kaikki kolme Haka-maalia olikin otettavissa. Ojanperän virkaveli ja kaima Karri Hiukka joutui huomattavasti kovempaan helteeseen Haiden vyöryttäessä hyökkäyksiään.

Voitto nosti Hait pisteen päähän Hakasta. Kaksikko käy helmikuussa päättyvässä runkosarjassa kovaa taistelua, kumpi joutuu karsimaan paikastaan II divarissa. Edelleen pisteittä olevan sarjajumbon Tarvasjoen Urheilijoiden kohtalo on jo sinetöity.