LP Viesti pelaa seuraavat viikot yhdellä passarilla

0
LP Viestin passari Tatsiana Mysliuchyk on ainakin seuraavat kaksi viikkoa sivussa.
LP Viestin passari Tatsiana Mysliuchyk on ainakin seuraavat kaksi viikkoa sivussa.
LP Viestin passari Tatsiana Mysliuchyk on ainakin seuraavat kaksi viikkoa sivussa.

Viime viikolla oikean käden peukalonsa nivelsiteen katkaissut LP Viestin passari Tatsiana Mysliuchyk on seuraavat kaksi viikkoa harjoittelu- ja ottelukiellossa.

Keskiviikkona Israelissa lentopallona naisten CEV Cupin ottelussa kaksi erää pelanneen valkovenäläispassarin peukalo ei kestä pelaamista. Kahden viikon totaalisen levon jälkeen tehdään päätös, leikataanko peukalo, vai pelaako Mysliuchyk loppukauden niin paljon kuin vamma periksi antaa. Jos leikkauspöytä kutsuu, Mysliuchyk saattaa olla koko loppukauden sivussa.

Seuraavat kuusi ottelua LP Viesti pelaa ykköspassarinaan Sari Tauriainen, joka on saanut jo aikaisemmin kaudella paljon vastuuta.

LP Viestin yhdeksän ottelun marraskuu jatkuu tänään Huittisissa LP Vampulaa vastaan.

Kaikki seitsemän liigaotteluaan tällä kaudella hävinnyt kotijoukkue elää muutosten aikoja. Päävalmentaja Kai Steniuksen sopimus purettiin ja tilalle tuli virolainen Aigor Karibald, joka ei kuitenkaan ole vielä tänään LP Vampulan valmentajana.

Mielenkiintoisin uutinen LP Vampulalta liittyy kuitenkin joukkueen harjoitusrinkiin, johon on liittynyt yksi Suomen lentopallohistorian parhaista naispelaajista Saara Esko. Vuosina 1996–2001 silloista SM-sarjaa pelannut Esko teki pitkän uran Euroopan kovimmissa sarjoissa, muun muassa Italian A1-liigassa. Esko lopetti uransa 2010 ja on nyt kahden lapsen äiti.

Hänen aviomiehensä, maajoukkuepassari Mikko Esko siirtyi täksi kaudeksi Vammalan Lentopallon riveihin ja perhe asettui Sastamalaan, vajaan puolen tunnin ajomatkan päähän Huittisista. Viisi vuotta taukoa lentopallosta pitäneelle Eskolle on jo varattu LP Vampulan toimesta pelipaita valmiiksi, jos hän on valmis hyppäämään joukkueen mukaan myös otteluissa.