Maailmanmestarisuunnistaja Pasi Ikonen siirtyy Paimion Rastiin

0
Pasi Ikonen edusti Vaajakosken Terää kymmenen vuoden ajan.
Pasi Ikonen edusti Vaajakosken Terää kymmenen vuoden ajan.
Pasi Ikonen edusti Vaajakosken Terää kymmenen vuoden ajan.

Paimion Rastin miesten viestijoukkueen kuvailussa alkavat adjektiivit loppua. Fredric Portinin paluun jälkeen joukkuetta pystyi pitämään jo miltei varmana ensi vuoden SM-mitalijoukkueena. Pasi Ikosen ”hankinnan” jälkeen paimiolaiset kurkottavat kärkeen jo Jukolan viestissäkin.

– Nautin huippu-urheilijan hommasta ilman pakkomiellettä. Tämä vain on minulle luonnollista. Välillä tunnen taas itseni täynnä intohimoa olevaksi nuoreksi pojaksi. Ensi kauden MM-maastojen karttojakin olen paljon katsellut, ja luvassa tuntuisi olevan kieltämättä aika siistit kisat, Vaajakosken Terästä siirtyvä Ikonen toteaa Paimion Rastin tiedotteessa.

Sopimus on kolmivuotinen, joista viimeisellä vuodella on molemminpuolinen optio.

Ikonen, 35, on 2000-luvun toiseksi menestynein suomalainen miessuunnistaja Jani Lakasen takana. Tampereella vuoden 2001 MM-kisoissa hän saavutti MM-kullan ja -hopean.

Selitys seuran vaihtoon löytyy siitä, että Ikonen toimii suunnistusvalmentajana Turun Seudun Urheiluakatemiassa.