Minna Nikkanen sai kutsun heinäkuun EM-kisoihin jo marraskuussa

0
Someron Esan Minna Nikkanen kuuluu suomalaisten apurahaurheilijoiden joukkoon. Kuva: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto.
Minna Nikkanen kisaa seuraavan kerran synnyinkaupungissaan Somerolla.
Someron valovoimaisimman urheilutähden Minna Nikkasen edessä siintää kahden arvokilpailun kesä.
Someron valovoimaisimman urheilutähden Minna Nikkasen edessä siintää kahden arvokilpailun kesä.

Suomen urheiluliitto (SUL) valitsi Someron Esan seiväshyppääjän Minna Nikkasen jo nyt ensi heinäkuussa järjestettävien EM-kisojen joukkueeseen. Viime kaudella Suomen ennätyksen lukemaan 460 parantanut Nikkanen oli yksi 11:stä suomalaisurheilijasta, joka sai jo nyt kutsun Amsterdamissa järjestettäviin EM-kisoihin.

Nikkanen sijoittui viime elokuussa Pekingin MM-kisoissa kymmenenneksi ja hänellä on realistiset mahdollisuudet yltää jopa kuuden parhaan joukkoon EM-näyttämöllä. Kauden päätähtäin on kuitenkin elokuussa Rion olympiakisoissa. Nikkasta ei ole vielä nimetty kisajoukkueeseen, mutta hän on ylittänyt jo kisapaikkaan oikeuttavan tulosrajan.