Nuorisotoiminnan elvyttäminen toi palokuntapalkinnon

0

Vuoden 2015 palokuntanuorisotyöntekijä-palkinnon saa Åbolands Brand- och Räddningsförbundin nuorisotyötoimikunta. Vuonna 2008 palokuntanuorisotoiminnassa Turunmaan saaristoalueella oli mukana enää yhteensä 26 nuorta. Turunmaan ruotsinkielinen alueliiton toimikunta panosti nuorisotyöhön, minkä seurauksena nykyään lähes jokaisessa alueen palokunnassa on toimiva nuoriso-osasto. Vuonna 2014 palokuntanuoria oli alueella jo 167.

Toiminnan kehittämiseen on kuulunut vahvasti myös kannustaminen nuoriso-osastojen yhteistyöhön ja aktiivisuuteen. Paraisten, Kemiön, Västanfjärdin, Nauvon, Korppoon ja Houtskarin alueen nuoriso-osastot järjestävätkin säännöllisesti Action-viikonlopun useamman palokunnan voimin.

Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta ja menestyksekkäästä työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. Valinnan tekee Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön nuorisotyötoimikunta. Pääsääntöisesti Vuoden Palokuntanuorisotyöntekijäksi nimetään yksittäinen palokuntanuorisotyöntekijä, mutta erityisin perustein voidaan nimetä myös palokuntanuorisotyöntekijöiden muodostama ryhmä.