Salo ja Wuhan solmivat yhteistyösopimuksen

0

Salon ja kiinalaisen Wuhanin kaupunkien yhteistyö jatkuu. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö Yrityssalo ja Wuhanin kaupungin Future City -teknologiapuisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Salon kaupungintalolla tiistaina. Sopimuksen tavoitteena on edistää kaupunkien yritysten välistä yhteistyötä sekä löytää uusia sijoituksia ja sijoittuvia yrityksiä Saloon ja Suomeen.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti Salo ja Wuhan pyrkivät järjestämään vuosittain bisnesfoorumin joko Salossa tai Wuhanissa. Lisäksi Wuhanin teknologiapuisto suunnittelee toimiston perustamista Saloon. Se helpottaisi uusien bisneskontaktien solmimista.

Salon kaupunki solmi ystävyyskaupunkisopimuksen Wuhanin kaupungin kanssa elokuussa 2014. Yhteistyö sai alkunsa kun wuhanilainen yritys, GeoStar, allekirjoitti yhteistyösopimuksen salolaisen Nordic ID:n kanssa. Wuhan Future City on yksi Kiinan valtion neljästä kehitysalueesta. Siellä on 20 000 yritystä, joista 65 kuuluu maailman 500 kärkiyritykseen.