Salon seudun ammattiopisto, aikuisopisto ja oppisopimuskeskus yhdistyvät vuodenvaihteessa

0

Salon seudun koulutuskuntayhtymä uudistaa organisaatiotaan vuodenvaihteessa. Salon seudun ammattiopisto, Salon seudun aikuisopisto ja Salon seudun oppisopimuskeskus yhdistetään.

Uuden oppilaitoksen nimeksi tulee Salon seudun ammattiopisto. Sen rehtoriksi on valittu Salon seudun aikuisopistoa johtava Anne Bragge.

Koulutuskuntayhtymän johtajan Olli-Pekka Juhantilan mukaan uudistuksella on kolme pääsyytä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on halunnut kaataa raja-aitoja aikuisten ja nuorten ammatillisen koulutuksen väliltä. Koulutuskuntayhtymälle uudistus antaa mahdollisuuden laajentaa koulutustarjontaansa.  Uudistus tuo myös lisää tehoa, kun päällekkäisyyksiä voidaan purkaa.

Ammatillisen koulutuksen rahoitusta leikataan lähivuosina radikaalisti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän rahoitus pienenee ensi vuonna miljoonalla ja seuraavana vuonna 1,5 miljoonalla eurolla. Kuntayhtymä käy parhaillaan yt-neuvotteluita, joissa tavoitellaan miljoonan euron säästöjä.