Someron kaupungintalon johtokeskus kelpaa Kiiruun koulun väestönsuojaksi

0

Vuonna 1974 valmistuneen Someron kaupungintalon johtokeskus tulee toimimaan myös uuden Kiiruun koulun väestönsuojana.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Kari Leino kertoo, että kellarissa sijaitsevaa johtokeskusta ei tarvitse muuttaa uusia määräyksiä vastaavaksi, vaikka se tuleekin toimimaan uuden koulun väestönsuojana. Väestönsuojaa tarkastellaan niiden vaatimusten mukaan, jotka olivat voimassa, kun kaupungintalo rakennettiin.

Väestönsuojien vaatimukset ovat 40 vuodessa muuttuneet, mutta vaatimus erillisestä ilmanvaihdosta tuli määräyksiin jo 1950-luvulla. Someron kaupungintalon johtokeskuksesta löytyy ilmanvaihtokoneet, jotka pysyvät toiminnassa sähkökatkojen sattuessa veivistä kiertämällä.

Kaupungintalolle hankitaan ensi vuonna varavoimakone, joka tulee turvaamaan myös väestönsuojan virran saantia.