Vilpas tyrmäsi sarjatulokkaan Salohallissa

0
Vilppaan Austin Dufault pelasi loistavan ottelun tiistaina BC Nokiaa vastaan. Kuva on syyskuussa pelatusta harjoitusottelusta.
Vilppaan Austin Dufault pelasi loistavan ottelun tiistaina BC Nokiaa vastaan. Kuva on syyskuussa pelatusta harjoitusottelusta.
Vilppaan Austin Dufault pelasi loistavan ottelun tiistaina BC Nokiaa vastaan. Kuva on syyskuussa pelatusta harjoitusottelusta.

Vilpas pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa Korisliigassa tiistaina, kun joukkue tyrmäsi sarjanousija BC Nokian tylyin numeroin 90-60 (38-30).

Vilppaan voiton salaisuus oli terävät lähdön kumpaankin puoliaikaan. Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia Vilpas voitti 8-0 ja tauon jälkeen Vilpas ratkaisi ottelun tekemällä kymmenen pistettä putkeen. Pisteputkia edesauttoi vahva levypallopelaaminen, Vilpas voitti ottelun levypallot selvästi 41-30.

Loistavasti puolustaneen ja monipuolisesti hyökänneen Vilppaan paras pelaaja oli Austin Dufault, joka pelasi odotettua isommat minuutit. 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa merkkauttanut Dufault tuli vaihdosta kentälle paikkaamaan silmäkulmavamman saanutta Cavell Johnsonia.

Johnson lähetettiin Salohallista suoraan sairaalaan, mutta mies tuli nopeasti takaisin, kun huomattiin, että päivystyksessä on aivan liian pitkä jono. Johnson tuli silmäkulma vahvasti teipattuna takaisin kentälle ja viimeisteli hienot 15 pistettä. Myös alussa heittonsa kanssa takerrellut kapteeni Juho Nenonen sai lopussa heittonsa kulkemaan 14 pisteen edestä. Monyea Pratt ja Doug Wiggins merkkauttivat viisi korisyöttöä mieheen. Kaikkiaan yhdeksän Vilppaan pelaajaa teki vähintään neljä pistettä – merkki tasaisesta onnistumisesta.

Ottelua seurasi Vilppaan kauden ennätysyleisö: 1 140 katsojaa.

12 ottelustaan viisi voittanut Vilpas nousi sarjataulukossa BC Nokian ohi seitsemänneksi. Sunnuntaina Vilpas kohtaa Joensuussa hallitsevan mestarin Katajan.