Helsingissä mielenosoittajat vaativat eroa EU:sta

0

Itsenäisyyspäivän mielenosoitukset Helsingissä ovat alkaneet. Narinkkatorilla vaadittiin eroa EU:sta ja markkaa takaisin sekä kuultiin poliisin ja hallituksen vastaisia iskulauseita.
Narinkkatorilta mielenosoituskulkue on lähtenyt liikkeelle kohti Kansalaistoria, joka sijaitsee Kiasman ja Musiikkitalon välissä.
Poliisi uskoo, että kurja sää hieman laskee tapahtumien osanottajamääriä.
Poliisilla on käytössä useita uudentyyppisiä Mörkö-ajoneuvoja. Mörkö on suojattu tavallista poliisiautoa paremmin ja soveltuu siksi käytettäväksi esimerkiksi väkivaltaisiksi äityvien mielenosoitusten hillitsemisessä.
Poliisi on saanut Helsinkiin vahvistuksia myös maakunnista.

Valtakunnallinen paraati marssittiin Jyväskylässä

Itsenäisyyspäivän valtakunnallisessa sotilasparaatissa Jyväskylässä yleisö sai nähdä muun muassa uusia Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunuja sekä Hornet-hävittäjien ja NH90-kuljetushelikopterien ylilennon. Paraatiin osallistui kaikkiaan noin 650 varusmiestä ja kantahenkilökuntaan kuuluvaa sekä viitisenkymmentä ajoneuvoa.
Paraatijoukkoja komensi ilmavoimien esikuntapäällikkö prikaatikenraali Petri Tolla ja paraatin otti vastaan ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Kim Jäämeri.

Jumalanpalveluksessa kolme presidenttiä

Itsenäisyyspäivän perinteinen ekumeeninen juhlajumalanpalvelus pidettiin Helsingin tuomiokirkossa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen osallistui jumalanpalvelukseen kuten myös entisistä presidenteistä Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari puolisoineen.
Saarnan toimitti Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala.
Uspenskin katedraalissa järjestettiin jo aamupäivällä Helsingin metropoliitta Ambrosiuksen johdolla kiitosrukouspalvelus, johon presidenttipari myös osallistui.

STT

Kuvat: