Helsinkiin matkanneet kannattajat piiskasivat Vilppaan vierasvoittoon

0
Vilppaan kannattajia voidaan perustellusti kutsua Korisliigan parhaiksi.
Vilppaan kannattajia voidaan perustellusti kutsua Korisliigan parhaiksi.
Vilppaan kannattajia voidaan perustellusti kutsua Korisliigan parhaiksi.

Vilpas otti äärimmäisen tärkeän vierasvoiton sunnuntaina Töölön Kisahallissa, kun se kaatoi Helsinki Seagullsin pistein 68-77 (34-33). Voitto oli Vilppaalle kauden kuudes ja se paransi joukkueen asemaa pudotuspeliviivan yläpuolella.

Täydestä Kisahallista huolimatta Vilpas sai pelata käytännössä kotiyleisön edessä, siitä pitivät huolen yli sata äänekästä Vilpas-kannattajaa, jotka lauloivat jo puoli tuntia ennen ottelun alkua ja lopettivat vasta joukkueen poistuttua pukukoppiin.

Vilppaan yksi voiton ”salaisuuksista” oli hyvä levypallopelaaminen. Ilman Korisliigan parasta levypallopelaajaa Jason Conleyta pelannut Seagulls hävisi levypallot vieraille 36-40.

Toinen tärkeä tekijä Vilppaan voitossa oli joukkuepuolustus. Seagulls jäi jokaisella neljänneksellä alle 20 pisteen, eikä kotijoukkue pystynyt pitkiin pisteputkiin.

Kolmas merkittävä tekijä vierasvoitossa oli Vilppaan tasaisuus. Yhdeksästä pelaajasta viisi teki yli kymmenen pistettä: Juho Nenonen (15), Austin Dufault (14), Monyea Pratt (14), Doug Wiggins (13) ja Cavell Johnson (10). Pratt otti lisäksi yhdeksän levypalloa ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Vilppaan onnistujiin kuului myös kuusi levypalloa pidempiensä keskeltä hakenut Ilmari Kallio, joka heitti seitsemän pistettä ja puolusti totutun aggressiivisesti koko ottelun.

Seagullsin paras oli seitsemän korisyötön ja 12 pisteen Antto Nikkarinen.

Vilppaan viimeinen ottelu ennen joulutaukoa pelataan keskiviikkona Salohallissa, jonne paikallisotteluun saapuu Loimaan Bisons. Ehkä se suurin mestarisuosikki osoitti kovuutensa sunnuntaina kaatamalla Itä-Euroopan VTB-liigan kotiottelussaan kazakshtanilaisen Astanan 81–75.