Jalkakivut pakottivat tuplamestari Laukkasen vähentämään urakkaa

0

Lyhyen radan EM-uinneissa Israelissa kaksi rintauintikultaa voittanut Jenna Laukkanen ui kisojen päätöspäivänä tänään vain viestissä. Hän jätti jalkakipujen takia väliin 200 metrin rintauinnin, jossa aamun alkuerän ohella edessä olisi ollut mahdollinen illan finaali.
– Tämän täytyy olla yksi vaikeimmista päätöksistäni ikinä, mutta joskus terveyden on oltava etusijalla, Laukkanen tviittasi tehtyään päätöksensä matkalta poisjäännistä aamun verryttelyn jälkeen.
Laukkanen voitti keskiviikkona 50 metrin rintauinnin EM-kultaa uudella SE-ajalla, ja lauantaina hän teki saman sadalla metrillä. Siitäkin huolimatta, että kivut säärilihaksessa olivat kovat.
– Tämä oli paljon enemmän vaikeuksien kautta voittoon. Kaksi päivää on ollut jalka tosi kipeänä. Olen joutunut taistelemaan sen kanssa, Laukkanen kertoi STT:lle eilen toisen mestaruutensa jälkeen.
Sekauintiviestin 50 metrin rintauintiosuudelle Laukkanen lähti ja oli osuuden nopein. Suomi oli viestikarsinnan neljäs ajalla 1.48,21, joka jää vain 0,12 sekuntia maajoukkueen kaikkien aikojen ennätysajasta. Karsinnan nopein oli Venäjä ajalla 1.47,26. Viestifinaali alkaa kello 19.08.
Miesten sekauintiviestissä Suomi oli yhdeksäs eli ensimmäinen karsiutuja. Aika 1.35,76 jäi 0,13 sekunnin päähän viimeisen finaalipaikan ottaneesta Unkarista.
Suomalaista uintiosaamista nähdään illalla naisten viestin ohella myös naisten 50 metrin vapaauinnissa, kun Hanna-Maria Seppälä ja Marlene Niemi uivat kello 17.30 alkavissa välierissä. Seppälä oli alkuerien 14:s ajalla 24,84. Niemi oli alkuerien 18:s ajalla 24,91, ja hän pääsi varasijalta välieriin Unkarin Katinka Hosszun jäätyä pois.

https://twitter.com/JennaLaukkanen1

STT

Kuvat: