Mäkäräinen pyyhälsi komeaan takaa-ajovoittoon

0

Parin keskinkertaisen kilpailun jälkeen Kaisa Mäkäräinen yltyi näyttämään parastaan Ruotsin Östersundissa. Mäkäräinen kiri reilulta takamatkalta voittoon ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokisassa. Hän ylitti maaliviivan 1,9 sekuntia ennen toiseksi tullutta Italian Dorothea Wiereriä.
– Hienoa voittaa ja saada onnistunut suoritus. Voitto tuli ikään kuin bonuksena. Varmasti olisin ollut kakkos- tai kolmossijaankin tyytyväinen, Mäkäräinen sanoi Ylen tv-haastattelussa.
Mäkäräinen lähti 10 kilometrin kilpailuun 10. sijalta 52 sekuntia kärjen perässä. Hän ampui neljällä ampumapaikalla kaksi sakkoa. Pian neljännen ammunnan jälkeen hän kiri ohi nollat ampuneesta Saksan Franziska Hildebrandista eikä enää luopunut johtopaikastaan. Hildebrand jäi kolmanneksi Mäkäräisen ja Wiererin taakse.
– En alun perinkään uskonut, että olisi kovin realistiset saumat voittoon. Palkintopallisijaa ajattelin tavoitteeksi. Muut tietysti vähän auttoivat, tuli sen verran sakkoja, totesi Suomen päävalmentaja Marko Laaksonen STT:lle puhelimitse.
– En rehellisesti sanottuna vielä viimeisenkään ammunnan jälkeen ajatellut voittoa. Siinä oli noin 15 sekuntia kärkeen, hän jatkoi.
Mäkäräinen ampui toisen sakoistaan makuulta ja toisen pystystä. Viimeisen pystypaikan suoritus oli vakuuttava.
– Oma suoritus ei häkeltynyt, vaikka Dorothea (Wierer) ampui nollat vierestä, tyytyväinen Mäkäräinen sanoi Ylelle.

Suunta ylöspäin

Mäkäräinen sai Östersundista maailmancupin avausviikolta saldokseen normaalikilpailun 24. sijan, sprintin 10. sijan ja takaa-ajon voiton. Hän on maailmancupin kokonaistilanteessa kuudentena 32 pistettä johdossa olevan Tshekin Gabriela Soukalovan perässä.
Päävalmentaja Laaksosen mukaan Mäkäräisen viikon kokonaissuoritus on kouluarvosanana noin kasin veroinen.
– Kilpailu on kovaa, naisten puolella pakkaantunut kärjen osalta tänä vuonna. Tämä päivä lähentelee kymppiä, Laaksonen sanoi.
Muilta suomalaisilta viikko meni mönkään. Laaksonen arvioi, että Mäkäräisen voitto kohentaa koko porukan mielialaa.
– Suunta ei ole kuin ylöspäin. Tämä viikko ei muuten ole ollut kauhean mairitteleva.
Kilpailut jatkuvat ensi viikolla Itävallan Hochfilzenissä. Östersundissa ollut kilpailijakuusikko jatkaa sinne, minkä lisäksi ryhmään liittyvät Sanna Markkanen ja Mikko Loukkaanhuhta. Suomi kilpailee myös viestissä.

STT

Kuvat: