Suvereeni Vilpas ei päästänyt Pyrintöä kertaakaan johtoasemaan Salohallissa – Ikävalko hyllytetty Vilppaasta toistaiseksi

0

Salon Vilpas otti suvereenin voiton miesten Korisliigan ottelussa. Tampereen Pyrintö ei johtanut Salohallin kamppailua kertaakaan, vaan sarjapisteet jäivät Saloon loppulukemilla (85-63).

Kaikki Vilppaan avainpelaajat suoriutuivat tehtävistään vähintään hyvin, osa erinomaisesti. Etenkin Monyea Pratt keräsi vakuuttavan tilastorivin (17 pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä). Juho Nenonen (17/10/4) loisti sekä hyökkäyksessä että ennen kaikkea puolustuksessa paimentamalla Pyrinnön konkarin Damon Williamsin totaalisesti pimentoon.

Doug Wiggins (14/2) pelasi epäitsekkäästi ja sitä kautta erittäin fiksusti. Lisäksi hän esitteli koko ottelun näyttävimmän suorituksen torjumalla Pyrinnön Ville Pekkolan lay-upin. Todennäköisesti kaikki muut paitsi Wiggins olettivat Pekkolan tekevän tilanteesta varmat kaksi pistettä.

Cavell Johnson (6/6) ajautui nopeasti virhevaikeuksiin, mutta piti Pyrinnön tuoreimman tulokkaan Andrais Thorntonin (4/2) korin alla kurissa. Ilmari Kalliolle vihellettiin jo kolmannella neljänneksellä neljäs virhe.

Merkittävin muutos Vilppaan kokoonpanossa oli Sami Ikävalkon pelaamattomuus. Ikävalko on joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan hyllytetty joukkueesta toistaiseksi.

Ville Hänninen otti lähes 20 minuutin peliajan kelpo esityksellä ja viidellä pisteellä. Austin Dufaultin saldo oli sekin komeasti 15 pistettä.

Vilpas ja Pyrintö jatkavat kautta nyt tasapisteissä. Joukkueiden virekäyrät sojottavat kuitenkin täysin eri suuntiin. Siinä missä Vilpas porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen, on Pyrintö hävinnyt viimeisimmistä kahdestatoista ottelustaan kahdeksan.

Salohallissa Pyrintö oli täysin Antero Lehdon varassa. 19 pistettä tehneen kapteenin lisäksi kukaan muu ei päässyt joukkueesta kymmeneen pisteeseen.

Vilppaan osalta sarjatilanne näyttää sikälikin lupaavalta, että liigan viimeiset joukkueet Kobrat ja KTP ovat enemmän tai vähemmän ongelmissa. Kobrat hävisi keskiviikkona kuudennen ottelunsa peräkkäin, ja KTP:n takamatka Vilppaaseen on jo kymmenen pistettä – tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Juuri KTP ja Vilpas kohtaavat toisensa lauantaina Kotkan Karhuvuoressa.

Juttua päivitetty Sami Ikävalkon tilanteen täsmentämisellä kello 20.55.