Björkbodan lukkotehdas irtisanoo 15 työntekijää

0

Björkbodan lukkotehdas aloittaa työntekijöiden vähennykset alkuvuoden kuluessa. Abloy Oy:n lukkorunkoja valmistava tehdas irtisanoo noin 15 työntekijää. Irtisanomiset juontavat juurensa huhtikuussa 2014 päättyneisiin yt-neuvotteluihin, joiden lopputuloksena arveltiin töitä riittävän vain noin puolelle tehtaan työntekijöistä. Tuolloin irtisanomisten määräksi arvioitiin 35 henkeä.
– Alussa irtisanomisia arvioitiin tulevan enemmän. Nyt tarve on vähentynyt, ja matkan varrella on jäänyt myös ihmisiä eläkkeelle, tehtaanjohtaja Jouni Haapaniemi sanoo.

Haapaniemen mukaan töitä on riittänyt ja myyntikin parani muutamia prosentteja viime vuonna edellisvuodesta. Silti tehtaan tuotantoa on pitänyt järjestää uudelleen, jotta töitä riittäisi jatkossakin.
– Valmistusta siirretään muualle ja omaa valmistusta vähennetään. Tuotteita hankitaan enemmän alihankintana Suomesta, Euroopasta ja Kiinasta, toki omaakin tuotantoa jää Björkbodaan, Haapaniemi sanoo.

Björkbodan lukkotehtaassa on tehty lukkojen metalliosat mahdollisimman pitkälle tähän asti itse. Haapaniemen mukaan kyse on siitä, että kilpailukykyä varmistetaan pidemmälle tulevaisuuteen.
– Tavoitteena on, että töitä olisi jatkossakin.

Björkbodan lukkotehdas on tärkeä yksityinen työllistäjä Kemiönsaarella. Tehtaassa työskentelee noin 65 työntekijää ja toimihenkilöä. Irtisanomisten jälkeen töitä jää tekemään noin 50 henkilöä.