Dubai houkuttaa matkailijoita, myös Kuuba kiinnostaa

0

Arabiemiraatit ja Dubai ovat tällä hetkellä kovassa nousussa talvilomakohteina Kanarian ohella, kertoo Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti. Kesän rantalomakohteista Kreikka on säilyttänyt hyvin suosionsa, vaikka maa on joutunut suurten pakolaismäärien vastaanottajaksi.
Maailmalla vellovien kriisien näkyvin vaikutus on Mäki-Fräntin mukaan se, että matkavaraukset tehdään entistä myöhemmin. Suomalaiset myös selvittävät kohteeseen mahdollisesti liittyviä riskejä entistä huolellisemmin.
Yleensä yksittäinen tapahtuma ei vaikuta tutun kohteen suosioon pitkällä aikavälillä. Edes Pariisin terrori-isku ei tehnyt pysyvää lommoa turistikaupungin maineelle.
– Se näkyi viikon tai kaksi. Matkatoimistoille tuli satunnaisia kyselyjä siitä, voiko matkan peruuttaa.
Sen sijaan esimerkiksi jatkuvat uutiset Pekingin myrkyllisestä ilmasta nakertavat Mäki-Fräntin mukaan selvästi kaupungin houkuttavuutta.
Myös alueellisten jännitteiden lieventyminen näkyy matkailualalla. Tästä kertoo se, että suomalaisten mielenkiinto Kuubaa kohtaan on kasvanut nopeasti maan lämmiteltyä suhteitaan Yhdysvaltoihin.

Matkatoimistojen myynti ylitti odotukset viime vuonna

Matkatoimistojen myynti ylitti odotukset viime vuonna, kun myynti pysyi vuoden 2014 tasolla.
Suomen matkatoimistoalan liiton mukaan liiton jäsentoimistojen myynti oli viime vuonna 1,9 miljardia euroa eli saman verran kuin vuonna 2014. Vuotta aiemmin matkatoimistojen myynti putosi yli viidellä prosentilla.
Matkatoimistoalalla oli varauduttu myynnin laskuun muun muassa Suomen talousvaikeuksien sekä ulkomaiden poliittisten levottomuuksien ja terrori-iskujen vuoksi.
Liikematkamyynti ja muu kuin sarjatuotantoon perustuva vapaa-ajanmatkojen myynti kasvoivat selvästi vuodesta 2014.

STT

Kuvat: