Eläkeläisvirta kiihtyy Salon uimahallissa

0
Eläkeläisiä on Salon uimahallin kokonaiskävijävirrasta jo yli neljännes. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Eläkeläisten osuus Salon uimahallin kävijämäärästä on noussut viidessä vuodessa lähes 40 prosenttia. Kun vielä vuonna 2010 runsaat 37 000 eläkeläistä kävi uimassa, nousi viime vuonna määrä jo yli 58 000:een.

Pirjo Kivioja Salon uimahallista uskoo, että suurin syy eläkeläisten liikuntabuumiin on eläkeläisliikuntakortti. Kortti mahdollistaa rajattoman uimisen, jonka lisäksi eläkeläinen voi myös hyödyntää ryhmäliikuntatunteja ja käyttää valitsemansa kuntosalin palveluja. Kortti maksaa vuodessa vain 40 euroa.

– Uskoakseni se on vaikuttanut paljon tähän kehitykseen. Keltakorttisia kävijöitä riittää paljon joka päivä, hän kertoo viitaten eläkeläisliikuntakorttiin.

Kokonaisuudessa uimahallin kävijämäärä on viime vuosina noussut tasaisesti. Kun vuonna 2012 kävijöitä oli yhteensä runsaat 192 tuhatta, nousi määrä viime vuonna jo runsaaseen 211 tuhanteen. Ennätysvuodesta 2008 ollaan silti vielä hieman perässä.

– Uimahalli oli vasta remontoitu ja kävijämäärä nousi sinä vuonna peräti 214 020:een. Se on edelleen ennätys, mutta kaukana ei enää olla, Kivioja hymyilee.

Eläkeläisiä on Salon uimahallin kokonaiskävijävirrasta jo yli neljännes. Kuva: SSS/Minna Määttänen