Kapuajat keräsivät lähes 95 000 euroa kehitysmaiden tytöille ja naisille

0

Kapua 2015 Bolivia -kampanjassa suomalaisten vapaaehtoisten joukko keräsi tempauksilla ja tapahtumilla kaiken kaikkiaan 94 436 euroa järjestöjen kehitysyhteistyöhön ja valloitti vuoren Boliviassa.
Viime vuonna seitsemättä kertaa järjestetyssä Kapuassa seitsemäntoista suomalaista keräsi vuoden ajan erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla rahaa Kynnys ry:n, Plan International Suomen, Taksvärkki ry:n ja Väestöliiton kehitysyhteistyöhön kehitysmaiden tyttöjen ja naisten tukemiseksi.
Syksyllä kapuajat matkustivat Boliviaan tutustumaan yhteen avustuskohteeseen ja kiipesivät Huayna Potosi -vuoren huipulle.
Kampanjaan osallistui myös kemiönsaarelainen Marjaana Hoikkala. Hoikkala teki sirpaleista koruja myyntiin. Hän keräsi varoja myös muilla menetelmillä.

Ensi vuonna Kapua suuntaa Nepaliin. Vapaaehtoiset keräävät varoja Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n työhön koulutuksen ja terveyden edistämiseen Nepalissa ja Keski-Aasiassa sekä vaeltavat Mount Everestin perusleiriin.
Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty jo 600 000 euroa. Tämän vuoden keräystulos on Kapuan historian toiseksi suurin potti.

Kemiönsaarelainen Marjaana Hoikkala osallistui viime vuonna Kapua-keräyskampanjaan. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen