Pakkanen hyydyttää autoja hinaukseen

0
Navagantuk Sharman matka Tampereelle tyssäsi jo lähtöruutuun, kun auto ei tyhjentyneen akun takia startannut. Tero Salon mukaan tällainen keikka on hinausliikkeille kaikkein yleisin kovilla pakkasilla.

Hyytynyt akku, muu sähkölaitevika tai väärä polttoaine. Siinä ovat salolaisen Autohinaus Tahvanaisen operatiivisen päällikön Tero Salon mukaan yleisimmät syyt, miksi kovalla pakkasella auto jättää tien päälle.

Hän suosittelee tekemään auton syyshuollon viimeistään nyt, kun pakkaset loppuviikkoa kohden kiristyvät.

– Varsinkin nyt, kun talvi on toistaiseksi ollut näin leuto, on varmasti osalla jäänyt syyshuolto tekemättä. Vaikka huoltoasemilla polttoaine on talvilaatua, saattaa vanhassa polttoainesuodattimessa olla vielä kesälaatua. Ja sitten auto ei toimikaan, kun pakkanen kiristyy.

Ilmatieteenlaitos on lupaillut Saloon torstaiksi ja perjantaiksi jopa 20–25 pakkasastetta. Myös lauantaina elohopean pitäisi vielä laskea alle 15 pakkasasteen.

Salo muistuttaa, että moottorin lämpötilan pitäminen normaaleissa lukemissa, eli noin 70–90 asteessa on kaikkein varmin keino matkan onnistumisen varmistamiseksi.

– Moottoritila kannattaa suojata viimalta esimerkiksi pahvista askarrelluilla levyillä tai valmiilla, autoihin suunnitelluilla suojapaloilla. Kun moottori on normaalissa lämpötilassaan, toimii auto kokonaisuudessaan parhaiten.

Navagantuk Sharman matka Tampereelle tyssäsi jo lähtöruutuun, kun auto ei tyhjentyneen akun takia startannut. Tero Salon mukaan tällainen keikka on hinausliikkeille kaikkein yleisin kovilla pakkasilla.
Navagantuk Sharman matka Tampereelle tyssäsi jo lähtöruutuun, kun auto ei tyhjentyneen akun takia startannut. Tero Salon mukaan tällainen keikka on hinausliikkeille kaikkein yleisin kovilla pakkasilla.