Someron seiväskarnevaalien isä valittiin lajin kunniagalleriaan

0
Kauko Nyström
Kauko Nyström
Kauko Nyström

Vuonna 1962 Belgradissa EM-pronssia voittanut somerolainen Kauko Nyström nimettiin lauantaina Pajulahdessa suomalaisen seiväshypyn kunniagalleriaan Hall of Fameen. Valinnan teki suomalaisen seiväshypyn taustavoimaksi neljä vuotta sitten perustettu Seivästalli.

Vuonna 2009 menehtynyt Nyström tunnetaan 1960-luvun alun teräs- ja lasikuituseipäällä hypätyn aikakauden menestyjänä. Belgradin EM-kisoissa Nyströmin lisäksi palkintopallille nousi myös toinen somerolainen, kun Pentti Nikula voitti kisan. Nikula edusti tuolloin Someron Esaa ja Nyström Jokioisten Jännettä. Myös Someron Voimaa edustanut Nyström voitti vuonna 1963 SM-kultaa hallissa ja ulkona ja teki ennätyksekseen 483.

Nyströmin uran ehkä suurin saavutus on kuitenkin Someron seiväskarnevaalien käynnistäminen vuonna 1979. Karnevaaliperinne on pysynyt katkeamattomana tähän päivään asti.

Nyströmin lisäksi kunniagalleriaan nimettiin viimeisimmän suomalaisen seiväshypyn arvokisamitalin voittanut Rauli Pudas. Hän voitti EM-pronssia Prahassa vuonna 1978.

Aikaisemmin kunniagalleriaan oli nimetty Eeles Landström (vuonna 2013), Pentti Nikula (2014) ja urheilija-valmentaja-kaksikko Aulis Kairento ja Antti Kalliomäki (2015).

Tilaisuudessa palkittiin myös Salon Vilppaan 17-vuotias Wilma Murto ja Someron Esan Suomen ennätysnainen Minna Nikkanen, jotka valintalautakunta valitsi vuoden 2015 innostajiksi. Murto ja Nikkanen osallistuvat Pajulahdella talvikarnevaalien pääkisaan, joka starttaa lauantai-iltana kello 18.30.