Susi-ilta puhutti Salossa

0

Susiin ja tuotantoeläinten pitoon keskittynyt susi-ilta herätti paljon kysymyksiä, mutta myös kommentteja Salossa keskiviikkona.

Puheenvuoroissa muistutettiin myös siitä, kuinka tiukasti suojeltu susi on Suomessa. Myös suora huoli lammastalouden puolesta tuli puheenvuoroista esille.

Huoli kohdistui lähinnä Someron ja Kiikalan alueelle, jossa on paljon lammastiloja. Someron alueella on viimeisten tietojen mukaan havaittu kaksi sutta.

Alueella sattuneet lammasvahingot ovat Varsinais-Suomen vs. riistapäällikön Jörgen Hermanssonin mukaan todennäköisesti Somerolla liikkuneen suden tekemiä.

Susi-illassa kuultiin paljon asiaa susista ja myös niiden aiheuttamista vahingoista. Tietopaketin tarjosivat riistakeskuksen ja luonnonvarakeskuksen asiantuntijat.

 

Susiasia kiinnosti Salossa, jossa järjestettiin lähinnä susiin ja tuotantoeläinten pitoon liittyvä informaatiotilaisuus. Keskiössä oli Salon ja Raaseporin alueella elävä susilauma, mutta myös muista lähialueen susista puhuttiin. Kuva: Minna Määttänen.