Suuri aurinkovoimalahanke eteni Salossa

0
Astrum-keskuksen katolla on 1 344 aurinkopaneelia. Salon lukion viereen rakennettavasta aurinkovoimalasta tulee tätä useita kertoja suurempi.

 

Astrum-keskuksen katolla on 1 344 aurinkopaneelia. Salon lukion viereen rakennettavasta aurinkovoimalasta tulee tätä useita kertoja suurempi.

Salon lukion viereen rakennettava aurinkovoimalaprojekti nytkähti askeleen eteenpäin, kun Salon kaupunki on solminut sopimuksen Salon Energia Oy:n kanssa aurinkoenergian toimittamisesta kaupungin tarpeisiin. Kyse on sangen paikallisesta lähienergiaan perustuvasta konseptista, sillä lukion aurinkovoimalan tuhannet paneneelit toimittaa ja valmistaa salolainen SaloSolar Oy.

– Paneelit rakennetaan Salossa, telineet myös. Voimalan paikallisuusaste on erittäin kova, toimitusjohtaja Esa Areva noin kolmen hehtaarin kokoisen aurinkovoimalan paneelit valmistavasta SaloSolar Oy:stä kertoo.

Areva luonnehtii Salon lukion aurinkovoimalaprojektia erittäin merkittäväksi ja mittavaksi aurinkopaneelitehtaan kannalta. Salon voimala on valmistuessaan yksi suurimmista Suomessa. Suurempi on vain tänä vuonna valmistuvaksi ilmoitettu 8,7 megawatin  Rauman Solar Park Rauma -aurinkovoimala, jossa tulee olemaan 27 000 aurikonpaneelia.

Lue lisää 26.1.2016 lehdestä