Teemu Rannikko oli liikaa Vilppaalle

0

Teemu Rannikko oli pääosassa, kun Kataja katkaisi Vilppaan kolmen ottelun kotivoittoputken perjantaina Salohallissa. Korisliigan hallitseva mestari ja tälläkin hetkellä sarjaa johtava Kataja voitti ottelun pistein 74-85 (38-44).

Terävästi aloittanut Vilpas johti ottelua 13-5, mutta Kataja tuli Rannikon kaukoheitoilla rinnalle ja ohi. Vilpas pysyi koko loppuottelun ajan iskuetäisyydellä Katajasta, mutta ei päässyt missään vaiheessa enää rinnalle. Vilpas kävi kolme minuuttia ennen loppua neljän pisteen päähän (69-73), mutta Vilppaan kasvatin Tommi Huolilan korit tyrehdyttivät Vilppaan voittohaaveet.

– Tosi kovat korit Tommilta tuohon paikkaan. Vähän ehkä kaipaisin ykkössentteriltämme (Carson Desrosiers) samanlaisia, Rannikko kehui VeikkausTV:n haastattelussa.

Runsaasti näyttäviä suorituksia sisältäneen ottelun kunkku oli kuusi kolmen pisteen koria upottanut ja yhteensä 26 pistettä tehnyt Rannikko, joka antoi vielä seitsemän korisyöttöä päälle.

Vilppaan tehokolmikko oli 20 pistettä tehneet Juho Nenonen ja Monyea Pratt (12 levypalloa) sekä donkki- ja blokkikimaran tarjoillut 185-senttinen Doug Wiggins (17 pistettä/8 levypalloa/6 syöttöä).

Vilpas heitti ottelussa kolmen pisteen heitot hyvällä 46 prosentin tarkkuudella (11/24), mutta kahden pisteen onnistumisprosentti jäi 36:een (13/36). Toinen Vilppaan tappion selittänyt tekijä oli 18 pallonmenetystä, joista suurin osa tuli kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. Epäonnistujiin kuuluivat isot miehet Austin Dufault (pelitilanneheitot 0/7) ja Cavell Johnson (4 pistettä/5 levypalloa).

Ottelua seurasi 1 405 katsojaa. Vilppaan katsojakeskiarvo on noussut joulu- ja tammikuun aikana yli 1 100:n.

Kahdeksantena Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona Lapualla, jossa joukkue kohtaa yhdeksäntenä olevan Kobrat. Seuraavan kotiottelun vuoro on vasta 29. tammikuuta Helsingin Seagullsia vastaan.