Varsinais-Suomeen 43,6 miljoonaa euroa työllisyysmäärärahaa

0
Työttömyys on kasvanut Salossa vuoden takaisesta.
Määrärahoja käytetään muun muassa palkkatukeen.
Määrärahoja käytetään muun muassa palkkatukeen.

Julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden 585,4 miljoonan euron määrärahat on jaettu ely-keskuksille. Varsinais-Suomeen määrärahaa tulee 43,6 miljoonaa.

– Varsinkin tässä taloustilanteessa määrärahojen seurantaan kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota. Määrärahojen käyttöä tullaan myös kohdistamaan vaikuttavimpiin toimiin, oikeus- ja työministeri Jari Lindström linjaa ministeriön tiedotteessa.

Tukiraha käytetään pääosin työvoimakoulutuksen, kotoutumiskoulutuksen ja valmennusten hankintaan, palkkatuettuun työhön, starttirahaan ja työllisyyspoliittisiin avustuksiin.

Ely-keskuksille jaettiin summasta nyt 502,7 miljoonaa euroa. Kohdennettavaksi jätettiin 82,7 miljoonaa euroa, josta valtaosa tulee myöhemmin ely-keskusten käyttöön. Tähän summaan sisältyy esimerkiksi äkillisiin rakennemuutoksiin suunnattu 20 miljoonaa euroa sekä kotoutumiskoulutukseen varattu 22,7 miljoonaa euroa, joka jaetaan, kun pakolaiset ovat asettuneet alueille.