Vilppaalle kolmas peräkkäinen kotivoitto – Kouvot kaatui kaukoheitoilla

0

Vilpas palasi nopeasti takaisin voittojen tielle Korisliigassa loppiaisena, kun se kaatoi Salohallissa Kouvot 81-73.

Voitto oli Vilppaalle neljäs viidestä viimeisestä ottelusta ja kolmas peräkkäinen kotivoitto.

– Meillä oli alusta asti enemmän energiaa kuin edellisessä ottelussa (KTP-tappio). Löydämme rytmin nopeammin kotikentällä, toki faneillakin on iso roolinsa siinä, Vilppaan paras pelaaja Austin Dufault kertoi ottelun jälkeen.

Nihkeän ja ajoittain sekavan avausneljänneksen (18-22) jälkeen Vilpas löysi heittonsa toisella neljänneksellä ja heitti kovalla prosentilla 30 pistettä kymmeneen minuuttiin. Mukaan mahtui myös viiden peräkkäisen kolmosen putki.

Tauolle mentiin tilanteessa 48-40. Huomionarvoista oli se, ettei Vilpas heittänyt avauspuoliskolla ainuttakaan vapaaheittoa.

– Lähdimme tietoisesti työntämään palloa korin alle. Meillä oli alussa mahdollisuus hankkia 8-10 pisteen johto, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen harmitteli.

Vilppaan loistava kaukoheittopeli jatkui tauon jälkeen ja ero kasvoi pian 15 pisteeseen (59-44). Kouvot pysyi pelissä mukana Ville Kauniston onnistumisilla, mutta erityisesti Austin Dufaultin loistava heittovire piti Vilppaan tukevasti kuskin paikalla. Dufaultin peräkkäiset kolmoset kasvattivat Vilppaan johdon ennen päätösneljännestä 17 pisteeseen (73-56).

Puolustustaan tiivistänyt Kouvot aloitti päätösneljänneksen terävästi ja kavensi johdon nopeasti yhdeksään pisteeseen (75-66). Vilppaan hyökkäys puuroutui pahasti ja parhaimmllaan 19 pisteessä käynyt johto uhkasi kutistua olemattomiin. Vilpas kuitenkin pystyi repimään tarvittavat levypallot ja jälleen kerran loistavasti pelannut Doug Wiggins loi paikat ratkaiseviin koreihin. 15 pistettä heittänyt Wiggins antoi ottelussa 11 koriin johtanutta syöttöä.

– Emme saaneet puolustuksessa stoppeja silloin kuin piti, emmekä onnistuneet vapaissa heitoissa, Kouvojen tankkimainen Thomas Gipson tiivisti.

– Vilpas on pallon riiston jälkeen hyvä joukkue. Wiggins työntää palloa vauhdilla ylös, ja kaarella riittää hyviä heittäjiä.

Vilpas heitti ottelussa poikkeuksellisen paljon kolmen pisteen heittoja (28), jotka menivät hyvällä 43 prosentin tarkkuudella sisään.

– Kolmosten määrä on aina suhteessa vastustajaan. Kouvojen taktiikka on enemmän omaa koria suojeleva ja se on täysin luonnollista noilla pelaajilla. Tänään me osuimme hyvin, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki kertoi.

12 pelitilanneheitostaan yhdeksän upottanut Dufault (24 pistettä) oli ottelun tehokkain pelaaja. Myös kymmenen pistettä heittäneet Ilmari Kallio ja Okko Järvi pelasivat mallikkaan ottelun molemmissa päissä kenttää.

Kouvoista Gipson pakitti ja nosti 16 pistettä. Nuori Alexander Madsen torjui viisi heittoa ja teki pääasiassa väkivaltaisilla donkeilla yhteensä kymmenen pistettä. Ville Kaunisto teki 14 pistettä. D.J. Richardson jäi isosta heittomäärästä huolimatta kuuteen pisteeseen.

Sarjataulukossa seitsemäntenä jatkavan Vilppaan seuraava ottelu on vuorossa sunnuntaina BC Nokian vieraana.

Loppiaisena uutisoitiin myös, että Vilppaan kanssa viime viikolla sopimuksensa purkanut Sami Ikävalko edustaa jatkossa I divisioona A:ssa pelaavaa Porvoon Tarmoa. Vilpas ei ole näillä näkymin hankkimassa Ikävalkon korvaajaksi ketään.