300 kesätyöpaikkaa etsi tekijäänsä Salossa

0
Turun ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijoiden järjestämä KesäDuuni 2016 -tempaus kokosi paikalliset yritykset ja nuoret kesätyönhakijat nyt neljättä kertaa saman ostoskadun varrelle.

Turun ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijoiden järjestämä KesäDuuni 2016 -tempaus kokosi paikalliset yritykset ja nuoret kesätyönhakijat nyt neljättä kertaa saman ostoskadun varrelle.
Aktiivinen, positiivinen, ahkera ja tunnollinen. Sellaisia ominaisuuksia salolaisyritykset odottavat tulevan kesän kesätyöntekijöiltään. Aiempi työkokemus ei ole pakollista, mutta se auttaa työnhaussa.
– Toki vähän pitää tietää tekniikasta ja tuntea työkaluja. Fyysisesti pitäisi myös olla kohtalaisessa kunnossa, koska renkaidenvaihtotyö on lopulta aika raskasta. Mutta muuten reipas asenne ja halu tehdä töitä riittää aika pitkälle, sanoi Henri Uotila Rengassalosta.

Rengassalo osallistui tiistaina kymmenen muun salolaisyrityksen kanssa Plazassa järjestettyyn kesätyöntekijöiden rekry-tapahtumaan. Turun ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijoiden järjestämä KesäDuuni 2016 -tempaus kokosi paikalliset yritykset ja nuoret kesätyönhakijat nyt neljättä kertaa saman ostoskadun varrelle.

– Kun Salon kaupunki ilmoitti palkkaavansa 230 kesätyöntekijää, nousi kesätyöpaikkojen kokonaismäärä tapahtumassa noin 300:een. Se on aika hyvä määrä, kun ottaa huomioon Salon yleisen taloustilanteen, sanoi tradenomiopiskelija Tomi Mäkinen, joka kuuluu KesäDuuni 2016 -tapahtumaa järjestävään Turun AMK:n Floudi-osuuskuntaan.
Salossa KesäDuuni-tapahtumat ovat osoittautuneet menestykseksi, mutta seuraavaksi ammattikorkeakoulun opiskelijat haluavat kokeilla vastaavaa tempausta myös Turussa.

– Olen itse Turusta, ja vaikka sielläkin on yritetty järjestää vähän vastaavanlaisia tapahtumia, eivät ne ole oikein ottaneet tuulta alleen. Mielestäni tämän konseptin voisi hyvin viedä täältä myös sinne, tuumi Floudiin kuuluva Aleksi Kinnunen.