Puolustusministeri Niinistö: Kertausharjoitusten määrä tuplataan

0

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan kertausharjoitusten nykyiset enimmäismäärät on tarkoitus kaksinkertaistaa. Niinistön mukaan enimmäismäärän kasvatus on tarkoitus kirjata asevelvollisuuslakiin samalla kun kertausharjoituskutsun valmistautumisaikaa lyhennetään.
Niinistö puhui lauantaina Maanpuolustuskiltojen liiton turvallisuuspolitiikan seminaarissa Helsingissä.
Kertausharjoitusten nykyiset enimmäismäärät ovat koulutuksesta riippuen 40, 75 tai 100 vuorokautta.
Niinistö ylisti puheessaan myös Suomen asevelvollisuusarmeijaa. Hän luonnehti puheita ammattiarmeijasta kenraalien ”höpinäksi”. Niinistö korosti puheessaan, että Suomen puolustuksen ytimen muodostavat yleinen asevelvollisuus ja koko maan puolustamiseen tähtäävä alueellinen puolustusjärjestelmä.

STT

Kuvat: