Tupamäen luottomies palaa loppukaudeksi Vilppaaseen

0
Alex Vaenerberg tuo kaivattua leveyttä Vilppaan rotaatioon.
Alex Vaenerberg tuo kaivattua leveyttä Vilppaan rotaatioon.
Alex Vaenerberg tuo kaivattua leveyttä Vilppaan rotaatioon.
Vilpas vahvisti joukkuettaan loppukaudeksi hankkimalla loppukauden mittaisella vuokrasopimuksella Alex Vaenerbergin.
Tampereen Pyrinnöstä siirtyvä 23-vuotias Vaenerberg on Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäelle tuttu mies. Vaenerberg pelasi Vilppaassa kaudet 2011-2013 ja kuului nuo kaudet nuoresta iästään huolimatta Tupamäen luottomiehiin.
Vaenerberg hankittiin Vilppaaseen täyttämään joulukuun lopussa seurasta lähteneen Sami Ikävalkon paikkaa takakentällä. Vilpas on pelannut viimeiset kuusi viikkoa käytännössä kahdeksan pelaajan rotaatiolla.
183-senttinen Vaenerberg tunnetaan sähäkkänä prässääjänä ja luotettavana pallon ylöstuojana. Hänen ensisijainen tehtävänsä tullee olemaan Vilppaan ykköspointin Doug Wigginsin kuorman keventäminen. Korisliigan rikotuin pelaaja Wiggins on pelannut tällä kaudella yli 32 minuutin keskiarvolla, mikä on hänen pelityylilleen liikaa.
Flunssainen Vaenerberg ei ole vielä Vilppaan kokoonpanossa huomenna keskiviikkona pelattavassa Kouvot-Vilpas-ottelussa.