1 787 katsojaa näki yhden Vilppaan seurahistorian parhaista otteluista – Kouvot kaatui 43 pisteellä!

0
Doug Wiggins johdatti Vilppaan poikkeukselliseen hurmioon sunnuntaina Salohallissa.
Vilppaan hurjat otteet Salohallissa saivat jatkoa sunnuntaina, kun kotijoukkue murskasi Korisliigan 2. puolivälieräottelussa Kouvot pistein 106-63 (43-30). Näin Vilpas tasoitti puolivälieräsarjan voitot 1-1:een.
Ottelua seurasi Vilppaan seurahistorian toiseksi suurin yleisömäärä 1 787 katsojaa. Täysi Salohalli kiitti omaa joukkuettaan seisomalla ottelun viimeiset minuutit ja kannustaen salolaisittain poikkeuksellisen hurjasti. Vieläkin poikkeuksellisempaa oli se, että suurin osa yleisöstä jäi vielä ottelun jälkeen paikoilleen juhlimaan joukkueen kanssa ensimmäistä pudotuspelivoittoa yli kymmeneen vuoteen.
Doug Wiggins johdatti Vilppaan poikkeukselliseen hurmioon sunnuntaina Salohallissa.
Doug Wiggins johdatti Vilppaan poikkeukselliseen hurmioon sunnuntaina Salohallissa.

Vilpas aloitti ottelun terävästi ja muutti Kouvojen 4-7-vierasjohdon hetkessä 13-7-kotijohdoksi. Vilpas pääsi juoksemaan hyvin nopeita hyökkäyksiä, ja vaikka Kouvot sai luotua lukuisia vapaita heittopaikkoja kaaren takaa, ei vieraat pystyneet upottamaan niitä.

Toisen jakson alussa Vilpas siirtyi jo 11 pisteen johtoon (25-14) Doug Wigginsin kolmosella. Vilppaan aktiivinen puolustus pakotti Kouvot lukuisiin pallonmenetyksiin, ja kotijohto venähti jo 17 pisteeseen (39-22). Kouvojen heittopelin sakatessa vieraissa alkoi näkyä turhautumisen merkkejä, mikä konkretisoitui Alexander Madsenin teknisenä virheenä.
Vilpas ei kuitenkaan pystynyt repimään ratkaisevaa eroa ennen puoliaikaa ja David Gonzalvezin kovan kolmosen myötä tauolle mentiin tilanteessa 43-30.
Ottelu ratkesi kolmannen neljänneksen lopussa Vilppaan kasvatettua eron 19 pisteeseen. Neljäs neljännes olikin sitten jotain sellaista, mitä Salohallissa ei ole ikinä nähty.
Vilpas vei jakson ensimmäiset kuusi minuuttia peräti 24-0, eli teki kaksikymmentäneljä pistettä putkeen!
Viimeiset neljä minuuttia olikin sitten enemmän tai vähemmän voimien säästelyä keskiviikkona Kouvolassa pelattavaa kolmatta osaottelua varten. Vilpas vei päätösneljänneksen lopulta kaiken kertovasti 36-12.
Kentän ehdoton kuningas oli 27 pistettä heittänyt ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä antanut Doug Wiggins. Häntä säestivät 19 pisteen Sherman Gay ja 20 pisteen Austin Dufault. Kotijoukkueen Monyea Pratt kävi lähellä harvinaista triplatuplaa, kun hän merkkautti 13 pistettä, kahdeksan levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Myös kapteeni Juho Nenonen (9 pistettä) pelasi hyvän ottelun. Okko Järvi (6), Ilmari Kallio (4) ja Alex Vaenerberg (4) tekivät arvokasta ja laadukasta työtä puolustuksessa.
23 kertaa pallon menettäneeltä Kouvoilta petti puolustuksen lisäksi kaukoheittopelaaminen: joukkueen 28 kolmen pisteen heitosta onnistui vain kuusi.
Ottelusarja jatkuu siis tiistaina Kouvolassa kello 18.30 alkaen.​ Neljäs ottelu pelataan torstaina Salohallissa kello 18.30.