Iisalon Vilpas teki sopimukset kolmen nuorukaisen kanssa

0
Riku Laine Kuva: Oma Design.
Korisliigan runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut ja puolivälierissä Kouvoille pudonnut Vilpas on tehnyt pelaajasopimukset kolme 18-vuotiaan nuorukaisen kanssa.
Uutena pelaajina Joonas Iisalon valmentamaan Vilppaaseen tulevat nuorten maajoukkuemiehet Aatu Kivimäki (184 cm) ja Riku Laine (197 cm). Lisäksi joukkueessa jatkaa seuran oma kasvatti Jesse Räkköläinen (187 cm).
Kivimäen ja Laineen sopimukset ovat kaksivuotisia, Räkköläisen yksivuotinen.
Aatu Kivimäki. Kuva: Francois Perthuis.
Aatu Kivimäki. Kuva: Francois Perthuis.
Takamies Räkköläinen pelasi viime kaudella viidessä ottelussa Vilppaan paidassa. Enemmän peliminuutteja tuli niin Perniön Urheilijoiden Divari B -joukkueessa kuin Vilppaan A-poikien SM-joukkueessa.
– Jesse on minulle uusi tuttavuus valmentajana, mutta olen kuullut pelkkää hyvää nuoren miehen työmoraalista ja motivaatiosta, Iisalo kertoi Vilppaan tiedotteessa.
49 nuorten maaottelua takamiehenä pelannut Kivimäki on pelannut jo tovin miesten pelejä. Viime kausi sujui Divari B:ssä kasvattajaseura Karkkilan Urheilijoiden paidassa kovalla 18,2 pisteen keskiarvolla.
Urheilujoukossa varusmiespalvelustaan suorittava Kivimäki on tuttu pelaaja Iisalolle Karkkilan kaudelta 2012-2013.
– Aatun työmoraali, ennakkoluuloton asenne ja kyky omaksua asioita pisti heti silmään, kun nostin 15-vuotiaan nuorukaisen KaU:n edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon, Iisalo muisteli.
Kaarinan Uran kasvatti Riku Laine on pelannut 44 ottelua nuorten maajoukkueessa. Laiturin paikalla pelaava Laine siirtyi kesken viime kauden Urasta Iisalon valmentamaan FoKoPoon.
Riku Laine Kuva: Oma Design.
Riku Laine Kuva: Oma Design.
– Laine on erinomainen syöttäjä, joka ymmärtää peliä erittäin hyvin. Se, mikä erottaa hänet monesta pelaajasta on hänen taistelutahtonsa ja tilannekovuutensa. Ei ole olemassa lattiapalloa tai levypalloa, jota Riku ei yrittäisi saada, Iisalo kuvailee.
Laine on tuttu nimi nuorten SM-sarjojen pistetilastojen kärjestä. Laine on pelannut miesten divaria Urassa jo neljän kauden ajan.
Kivimäen, Laineen ja Räkköläisen lisäksi Vilppaalla on sopimus kapteeni Juho Nenosen kanssa, joka pelaa tällä hetkellä lainasopimuksella Argentiinan pääsarjassa.
Vilpas julkaisee seuraavan pelaajasopimuksen ensi viikolla.