Kouvot jälleen kova kotonaan – Vilppaan kausi on katkolla torstaina Salohallissa

0
Vilppaan Juho Nenonen ei yltänyt tiistain huippupeliin Kouvojen Kyle Shilohia ja Alexander Madsenia vastaan. Kuva on sunnuntain ottelusta Salohallista.

Kouvot esitti melkoisen ryhtiliikkeen Korisliigan kolmannessa puolivälierässä Vilpasta vastaan. Sunnuntain 44 pisteen vierastappio vaihtui tiistaina 18 pisteen kotivoittoon, kun Vilpas taipui Kouvolassa pistein 76-58.

Näin Kouvot siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon. Vilppaan kausi on katkolla torstaina Salohallissa pelattavassa neljännessä puolivälieräottelussa. Jos Vilpas voittaa torstaina, pelataan ratkaiseva viides osaottelu lauantaina Kouvolassa.

Kouvot aloitti tiistain ottelun aggressiivisemmin kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Kotijoukkue antoi kovan paineen Vilppaan pallolliselle pelaajalle, eikä vieraat päässeet hyviin heittopaikkoihin. Alexander Madsenin johdolla Kouvot repäisi alkuun 13-3-johdon. Ilman Juho Nenosen kahta kolmosta ottelu olisi saattanut ratketa jo avausneljänneksellä, mutta lopulta Kouvot vei sen ”vain” 19-9.

Toisen neljänneksen alussa Kouvot piti johtonsa noin kymmenessä pisteessä. Tilanteessa 25-15 Vilpas sai muutaman peräkkäisen stopin puolustuspäässä ja pääsi juoksemaan tuttuja hyökkäyskuvioita. Vilpas kuroi Kouvojen johdon kiinni ja siirtyi hetkeksi jopa johtoon 27-28. Sen jälkeen oli Kouvojen vuoro ottaa ohjat: jakson viimeiset kaksi minuuttia menivät kotijoukkueelle 9-0 ja tauolle siirryttiin Kouvojen 36-28-johdossa. Vilppaalle lisäharmia toi kapteeni Juho Nenosen ottama kolmas virhe.

Kolmannen neljänneksen alussa Vilppaan Ilmari Kallio sortui kahteen peräkkäiseen pallonmenetykseen ja Kouvojen johto kasvoi yli kymmenen pisteen. Vilppaan ilta synkkeni entisestään tilanteessa 51-39, kun takamies Alex Vaenerberg taittoi nilkkansa levypallotaistelussa. Vaenerbergin loukkaantumisen jälkeen Vilppaalla oli käytettävissä enää seitsemän pelaajaa, kun Okko Järvi kärsi ottelussa pelikieltoa. Heikosti kaaren takaa heittänyt Kouvot ei kuitenkaan pystynyt ratkaisemaan ottelua ennen päätösneljännestä, vaan Austin Dufaultin kolmosella Vilpas kavensi tilanteeksi 55-46.

Vilpas ei pystynyt missään vaiheessa päätösneljännestä muodostamaan kunnon kiriä. Kouvot vastasi jokaiseen Vilppaan koriin korilla, eikä ero kaventunut alle kymmeneen pisteeseen.

Vilpas hävisi ottelun kummankin korin alla. Kotijoukkueen Alexander Madsenin (12 pistettä/14 levypalloa) ja Thomas Gipsonin (14/13) johdolla Kouvot voitti levypallot 50-43. Hyvässä vireessä oli myös Kyle Shiloh (18/7/5 syöttöä), joka heitti kaksi tärkeää kolmosta ja johti Kouvojen peliä mallikkaasti.

Vilppaan parhaat olivat Monyea Pratt (14/12/4 syöttöä) ja Austin Dufault (14/10). Kouvot sai pidettyä Vilppaan pelin moottorin Doug Wigginsin yhdeksässä pisteessä ja kolmessa korisyötössä. Sentteri Sherman Gay (7/3) hävisi oman kaksintaistelunsa Gipsonia vastaan rumasti.

Vilppaan suomalaispelaajista Juho Nenonen heitti kahdeksan ja Ville Hänninen kuusi pistettä. Ilmari Kallio ja päätösneljänneksen jalka jäässä ollut Alex Vaenerberg jäivät pisteittä.

Kouvot pelasi tiistaina kolmannen ottelunsa ilman Ville Kaunistoa, jonka terveyden tilasta tai pelikunnosta ei vieläkään

Vilppaan Juho Nenonen ei yltänyt tiistain huippupeliin Kouvojen Kyle Shilohia ja Alexander Madsenia vastaan. Kuva on sunnuntain ottelusta Salohallista.
Vilppaan Juho Nenonen ei yltänyt tiistain huippupeliin Kouvojen Kyle Shilohia ja Alexander Madsenia vastaan. Kuva on sunnuntain ottelusta Salohallista.

ole tietoa. Vilpas saa torstain otteluun joka tapauksessa pelikiellosta vapautuvan Järven, mutta jos Kouvot pelaa edelleen ilman Kaunistoa, on Vilpas ottelussa lievä suosikki.