Nurmijärveläiskoulu pyysi vartijat turvaamaan koulutyötä

0

Nurmijärven yhteiskoulu Uudellamaalla on pyytänyt vartijoita turvaamaan kouluympäristöä. Syynä oli joukko rasistiseksi epäillyn Soldiers of Odin -ryhmittymän jäseniä, joka kävi koululla torstaina. Soldiers of Odin vahvistaa Facebook-sivullaan, että neljä kerhon jäsentä kävi koulun lähistöllä.
Katupartioijat houkutteli paikalle nettihuhu, jonka perusteella turvapaikanhakijat olisivat ahdistelleet tyttöjä koululla. Nurmijärven yhteiskoulussa toimii kaksi valmistavan opetuksen luokkaa, joissa opetetaan nuoria turvapaikanhakijoita. Koulun rehtorit tiedottivat jo torstaiaamuna Facebookissa, että ahdisteluhuhut eivät pidä paikkaansa. Myös poliisi on rehtorien mukaan todennut väitteet perättömiksi.
Nettihuhusta, Soldiers of Odinin vierailusta ja vartijoista kertoi aiemmin Nurmijärven Uutiset.
Nurmijärven yhteiskoulun rehtori Mikko Jordman kertoo STT:lle, että osa koulun oppilaista ei näytä tyypillisiltä suomalaisilta ja he tunsivat turvattomuutta rasistiseksi epäillyn ryhmittymän käynnin takia. Siksi vartijat pyydettiin koululle.
– Halusimme varmistaa, että kaikki oppilaat tuntevat olonsa turvalliseksi.
Soldiers of Odin -yhdistys on ilmoittanut haluavansa parantaa ihmisten turvallisuuden tunnetta puuttumalla tarvittaessa uhkaaviin tilanteisiin.
Jordman painottaa, että koululla käyneistä Soldiers of Odinin jäsenistä ei syntynyt konkreettista uhkaa.

Ideologiaa koulun Facebookiin

Nurmijärven yhteiskoulu tiedotti Facebook-sivullaan, että sivu on yksi koulun tiedotuskanavista eikä sitä ole tarkoitettu minkään agendan levittämiseen. Rehtori Mikko Jordman kertoo, että asiallisten viestien lisäksi sivulle oli tullut viestejä, joilla ajetaan selkeää ideologiaa.
– Teimme yhteisen linjauksen, että sivu rajataan vain koulun viestintää varten, kertoo Jordman, yksi sivuston ylläpitäjistä.
Jordman ei ota tarkemmin kantaa sivulle ilmestyneiden ideologisten viestien sisältöön.

https://www.facebook.com/Soldiers-Of-Odin-Finland-ry-1535890053369400/?fref=ts
https://www.facebook.com/NYKLukio/?fref=ts
http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/379721-huhu-koulutyttojen-ahdistelusta-toi-soldiers-of-odin-miehet-nurmijarvelle

STT

Kuvat: