Saloon tulossa kolme uutta yksityistä päiväkotia

0
Saloon aiotaan avata tänä vuonna kolme uutta yksityistä päiväkotia.

Salossa aloittaa tänä vuonna ainakin kolme uutta yksityistä päiväkotia, jos kaikkien yrittäjien suunnitelmat toteutuvat.

Kaupunki otti vuoden alussa käyttöön palvelusetelin, jonka tuella perheet voivat ostaa päivähoitoa yksityisestä päiväkodista. Salo pyrkii nostamaan yksityisten palvelujen osuutta päivähoidossa niin, että tänä vuonna hoitopaikoista joka kymmenes olisi yksityinen. Se tarkoittaa 250 paikkaa. Ensi vuosikymmenen mennessä osuutta kasvatetaan.
Touhula Varhaiskasvatuksen liikuntapäiväkoti aloittaa elokuussa Ollikkalassa, sillä Palometsänkadulle tuleva uusi rakennus ei valmistu ajoissa. Touhula ottaa väliaikaisesti käyttöön Paltan päiväkodin, jonka kaupunki sulkee kesäkuussa. Kiinteistön omistaa Salon seurakunta.

Salo lopettaa kesällä myös Anisten päiväkotiin kuuluvaan Heinähattu-ryhmän Alhaisissa. Sen tilalle Koulukadulla sijaitsevaan huoneistoon tulee yksityinen yrittäjä. Maskulainen Sirpa Runola hakee parhaillaan työntekijöitä pieneen päiväkotiin, jossa suomenkielisille lapsille opetetaan vieraana kielenä englantia

Salolainen Johanna Alm avaa päiväkodin vanhaan Anjalan kouluun Haukkalankadulla.
– Milloin avataan, riippuu siitä, millainen remontti rakennuksessa täytyy tehdä. Tavoite on edelleen, että voisimme aloittaa elokuun alussa. Tiloihin voi suoraan ottaa kolme ryhmää, hän sanoo. Alm aikoo painottaa päiväkodissa arkiliikuntaa, kierrätystä, ekologisuutta ja paikallisuutta.

Salossa on 1990-luvun lopulta toiminut yksityinen montessoripäiväkoti Aurinkoleijona. Sillä on kaksi yksikköä, toinen Salon keskustassa ja toinen Halikon kirkonkylässä. Aurinkoleijona ei ole palvelusetelipäiväkoti.

Saloon aiotaan avata tänä vuonna kolme uutta yksityistä päiväkotia.
Saloon aiotaan avata tänä vuonna kolme uutta yksityistä päiväkotia.