Turing-puhelimen Steve Chao: Toukokuussa markkinoilla on taas älypuhelin Made in Salo.

0
Steve Syl Chao on TRI:n johtaja.

Turing Robotic Indrustiesin johtaja Steve Chao vieraili Salossa ja vahvisti Turing-älypuhelimien valmistuksen alkavan Meriniityllä toukokuussa.

Toukokuussa tehdään Salon Meriniityllä historiaa. Turing Robotics Industries -yhtiön johtaja Steve Chao varmisti tiistaina, että silloin Salo palaa taas puhelinvalmistajaksi ja kulutuselektroniikan viejäksi.
– Tuotanto käynnistyy toukokuun aikana. Nyt Nakolan kiinteistöä valmistellaan käyttökuntoon, Salossa tiistaina tulevaa tehdaskiinteistöään katsastamassa käynyt Chao sanoo.

Nokian entisessä koetehtaassa on muuten hiljaista, mutta itse tuotantotiloissa tehdään tarvittavia muutostöitä ja vedetään valokuituja datankulkua ja tietotekniikkapäivitystä varten uusiksi. Itse tuotantolaitteet ovat salissa valmiina ja TRI:n omistuksessa.
– TRI on ottanut Nakolan vuokralle Microsoftilta ensimmäinen huhtikuuta, vain muutama päivä sitten. Osto-optio on olemassa, mutta vuokralaisena on uuden yrityksen järkevä aloittaa, Chao sanoo.

Chao on optimistinen Turing-puhelimen mahdollisuuksista markkinoilla.
– Miksen olisi luottavainen: meillä on paras tuote, paras suunnittelu, parhaat materiaalit ja paras teknologia, Chao sanoo.

Chao lisää, että lisäksi Suomessa ja Salossa on saatavilla tietoturva-alan huippuammattilaisia, joita TRI on erityisen kiinnostunut palkkaamaan. Chao vihjaa, etteivät älypuhelimet ole suinkaan TRI:n ainoa ja lopullinen tavoite, mutta jostain täytyy aloittaa.

Kiinalais-yhdysvaltalaistaustaisen Chaon mukaan myös käyttöjärjestelmän lisenssi suomalaisen Jollan kanssa on järjestyksessä. Turing-puhelin tulee käyttämään Sailfish 2.0 -käyttöjärjestelmää Turingin omalla käyttöliittymällä varustettuna.

Lue lisää 6.4.2016 lehdestä