Vilpas venyi ennätysyleisön edessä kotivoittoon ja siirsi ratkaisun lauantaille Kouvolaan

0
Vilppaan Monyea Pratt ylsi kolmannessa ottelussa peräkkäin tupla-tuplaan.
Vilppaan Mo Pratt osoitti jälleen torstaina olevansa monipuolisuudellaan täysin korvaamaton pelaaja Vilppaalle.
Vilppaan Mo Pratt (oik.) osoitti jälleen torstaina olevansa monipuolisuudellaan täysin korvaamaton pelaaja Vilppaalle.

Vilppaan ja Kouvojen huikea puolivälierä saa ansaitsemansa päätöksen lauantaina Kouvolassa. Vilpas venyi torstaina erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen 76-74-kotivoittoon ja tasoitti ottelusarjan 2-2:een.

Ottelua seurasi Salohallissa Vilppaan seurahistorian ennätysyleisö 1 860 katsojaa.

Ratkaiseva viides ottelu alkaa lauantaina Kouvolassa kello 17.

Vilpas aloitti ottelun terävästi. Kouvot sai kolmessa ensimmäisessä hyökkäyksessä kolme vapaata kaukoheittoa, mutta kaikki kolisivat raudoissa. Vilpas käytti tilaisuuden hyväksi ja nykäisi 7–0-startin.

Hyökkäyslevypalloissa terävänä ollut Kouvot kuitenkin pääsi nopeasti peliin mukaan ja siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon tilanteessa 13–14. Avausneljännes päättyi Juho Nenosen kolmanteen kolmoseen, joka siirsi Vilppaan 22–20-johtoon.

Vilpas löi niin sanotun ”ison vaihteen” silmään toisella neljänneksellä tappiotilanteessa 25–27. Okko Järven ja Monyea Prattin johdolla Vilpas teki 15 pistettä putkeen ja siirsi tilanteeksi 40–27. Tuon nykäisyn ansiosta Vilpas siirtyi tauolle 45–34-johdossa. Kouvoille lisäharmia toi vahvasti kentälle palanneen Ville Kauniston kolme virhettä.

Tauon jälkeen Vilppaan taivas musteni. Joukkue kadotti pelinsä täydellisesti ja Kouvot nakutti 14 pistettä putkeen ja siirtyi 45–48 johtoon. Vilpas oli ilman pisteitä tasan viisi minuuttia.
Lisäharmia Vilppaalle toi pelintekijä Doug Wigginsin neljäs virhe. Vilppaalla oli jo aiemmin telakalla Wigginsin tuuraaja Alex Vaenerberg, joten Ville Hännisen vastuu kasvoi hurjasti.

Vilpas ei kuitenkaan päästänyt Kouvoja karkuun, ja päätösneljännekselle lähdettiin kutkuttavassa 58–58-tilanteessa.

Päätösneljännes eteni tasaisesti ja Vilpas pysyi Prattin mahtiotteiden ansiosta tasoissa aina viimeisille minuuteille. Kouvojen Kyle Shilohin korilla vieraat siirtyivät 72-74-johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua. Kouvojen parhaana palkitun Alexander Madsenin otettua illan viidennen virheensä, pääsi Juho Nenonen tasoittamaan ottelun vapaaheittoviivalta 74-74:ään.

Kauniston heitettyä kolmosen ohi Kouvot rikkoi Okko Järveä, joka heitti kummatkin vapaaheittonsa sisään. Peliaikaa jäi jäljelle enää 14 sekuntia.

Kouvot pääsi viimeisessä hyökkäyksessään yrittämään voittoa kahdesti, mutta sekä Shilohin että DJ Richardsonin heitot osuivat rautaan. Näin Vilpas piti ottelusarjan vielä elossa ja siirsi ratkaisun lauantaille Kouvolaan.

 

Vilppaan parhaita olivat 20 pistettä heittäneet Sherman Gay ja Nenonen. Kaksikko kunnostautui myös levypalloissa: Gay otti niitä kahdeksan ja Nenonen kymmenen. Myös Prattin huikea tilastorivi 10 pistettä/10 levypalloa/8 korisyöttöä/4 riistoa oli yksi voiton avaimista. Okko Järvi vapautui pelikiellostaan komeasti: 13 pistettä. Wiggins jäi neljään pisteeseen, mutta antoi ottelussa peräti kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Kouvojen parhaat olivat Shiloh (17/8) ja Madsen (16/4)