Grillausta amerikkalaistyyliin kurssilla Salossa

0
Jari-Jukka Kallunki (vas.) opastaa, kun salolainen Mika Honkanen ja tamperelainen Tapio Alanko hoitavat savustamista. Lihaa käsitellään sokeripitoisella mehulla.

Jari-Jukka Kallunki (vas.) opastaa, kun salolainen Mika Honkanen ja tamperelainen Tapio Alanko hoitavat savustamista. Lihaa käsitellään sokeripitoisella mehulla.

Grillausta ja kookkaiden lihakimpaleiden savustamista amerikkalaiseen tyyliin. Sitä tarjoaa salolainen JJ´s BBQ Campin isäntä Jari-Jukka Kallunki Smoker Finlandista. Hän järjestää barbeque-grillauskursseja kotipihallaan Salon Sirkkulassa, ja meneillään on jo toinen kurssi, joka on buukattu täyteen. Neljätoista grillausvinkkkejä hakevaa tavallista kotigrillaajaa on mukana kurssilla.
Savustetun lihan tuoksu kiirii pihapiirissä, kun savustimet ja sen lisäksi hiiligrillit käyvät kuumina. Vesi herahtaa kielelle. Kurssilaiset, joista kaikki yhtä lukuunottamatta ovat miehiä, häärivät kiinnostuneen näköisinä.
– Tämä ei ole niiden paikka, jotka eivät syö lihaa, vinkkaa Kallunki.