Ollikkalan rivitalo tuhoutui pahoin, 13 ihmistä evakuoitiin tilapäismajoitukseen

0
Paloa oli sammuttamassa 20 yksikkö Salon seudulta, Somerolta, Turusta ja Kaarinasta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Paloa oli sammuttamassa 20 yksikkö Salon seudulta, Somerolta, turusta ja Kaarinasta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Juhana Lyytikäisen ottama kuva palopaikalta.

Kuva: Marika Kristiina Rosten

16 asunnon rivitalo Salon Ollikkalassa kärsi tulipalossa suuria vahinkoja. Osa asunnoista paloi pahoin, osassa on mittavia savu- ja vesivahinkoja.

Talosta evakuoitiin 13 asukasta. Heistä osa pääsi tilapäismajoitukseen omaisten luokse ja osalle järjestettiin hotellimajoitus.

Palossa loukkaantui yksi henkilö, ruokaa laittamassa ollut mies. Savukaasuja hengittänyt mies kuljetettiin sairaalahoitoon.

Ollikkalankatu 6:ssa sijainneen talon syttymissyyksi on varmistunut ruoanlaitto. Tuli sai alkunsa liedeltä ja eteni nopeasti kaksikerroksisen ns. luhtitalon  kattorakenteisiin ja siitä koko talon kattavaksi paloksi.

Palopesäkkeiden raivaus ja jälkisammutus jatkui aamuun saakka. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio kertoi kattorakenteiden purkamisen ja palopesäkkeiden sammuttamisen olleen lähinnä käsityötä.

Palon leviämisestä läheisiin omakotialoihin tai viereisiin rivitaloihin ei ollut vaaraa. Salolaiset tuntevat kolmen rivitalon kokonaisuuden Manun tupina. Ne on rakennettu vuonna 1954.