Salo sulkee terveysasemia kesällä tuttuun tapaan

0
Halikon terveysasema on kiinni neljä viikkoa juhannuksesta lähtien.

Salon vahojen kuntakeskusten terveysasemat ovat porrastetusti kiinni juhannuksesta alkaen. Pääterveysasema sairaalanmäellä ja Läntinen terveysasema kaupungin keskustassa palvelevat läpi kesän.

Kaupungin pienimmät terveysasemat ovat kiinni keskikesällä, ja myös Halikon terveysasema suljetaan. Perniön terveysasema palvelee muuten, mutta lääkärin vastaanotto on suljettu juhannuksesta heinäkuun loppuun. Terveyskeskuksen päivystys on Pääterveysasemalla. Iltaisin ja viikonloppuisin terveyskeskuksen ja sairaalan yhteispäivystys toimii Salon sairaalan ensiapupoliklinikalla.

Salon terveyspalvelujen päällikön Sara Sarjakoski-Peltolan mukaan kesän sijaistilanne on tyydyttävän hyvä.

– Olemme saaneet sijaisia sen verran kuin määrärahat antavat myöden. Sijaiset eivät ole vielä kokeneita asiantuntijoita. He tarvitsevat kokeneen kollegan ohjausta, eivätkä voi työskennellä yksin. Siksi pienempiä terveysasemia ei voi pitää auki. Palvelujen tarvekin muuttuu kesällä, jolloin asiakkaat ovat useammin kiireellisiä päivystystapauksia.

Terveyskeskuksessa toivotaan, että kaupunkilaiset hoitaisivat kiireettömät ennen kesäsulkemisia.

– Suunnitelmalliset palvelut ovat kesällä hankalammin saatavilla kuin muuten. Reseptien uusimiset ja esimerkiksi ajokorttia varten tarvittavien todistusten hankkiminen kannattaa laittaa vireille hyvissä ajoin, neuvoo Sarjakoski-Peltola.

Ensimmäiset neuvolat Ollikkalassa ja Uskelankadulla menevät kiinni 6. kesäkuuta. Silloin suljetaan myös ensimmäinen hammashoitola, sekin Ollikkalassa.
Läntisen terveysaseman hammashoitola on avoinna läpi kesän.

Halikon terveysasema on kiinni neljä viikkoa juhannuksesta lähtien.