Salon kaupunginjohtaja: Osaamiskeskus tarjoaa uusia mahdollisuuksia

0
Microsoft ilmoitti tänään keskiviikkona lopettavansa puhelinliiketoimintansa.

– Vaikka Microsoftilla ei enää ole Salossa toimipistettä, koskee tämä ilmoitus miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää, jotka käyvät töissä Microsoftin muualla sijaitsevissa toimipisteissä, pahoittelee kaupunginjohtaja Antti Rantakokko (kuvassa).

Salon kaupunginjohtajan Antti Rantakokon mukaan kaupungilla ja Microsoftilla on yhteinen tavoite varmistaa, että ihmisten osaaminen säilyy ja kehittyy. Salo on tehnyt tiivistä yhteistyötä jo aiemmin Nokian vastaavassa Bridge-ohjelmassa ja meneillään olevan Microsoftin Polku-ohjelmassa.

– Salossa on ollut ilo huomata, että osaajille on kysyntää niin paikallisesti kuin kansainvälisesti. Lisäksi ilahduttaa, kuinka osaajayhteisöstä on jo syntynyt yrittäjyyttä. Tähän startup-kuhinaan on hyvä uusienkin tulijoiden sijoittua, sanoo Rantakokko.

Parhaillaan Saloon rakentuva teollisen internetin (IoT) osaamiskeskittymä tarvitsee Rantakokon mukaan lisää osaajia, ja se tarjoaa nyt mahdollisesti työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia.

– Salo menetti kännykkäkaupunki-imagonsa viime kesänä, kun Microsoft päätti sulkea tuotekehitysyksikkönsä Salossa. Tämä ilmoitus päättää matkapuhelinliiketoiminnan yhden aikakauden koko Suomessa. Toisaalta jatkuvasti kuulemme signaaleja siitä, kuinka kertynyt osaaminen uudistaa muita toimialoja ja itse matkapuhelinliiketoimintaa. Arvailujen ja spekuloinnin aika on päättynyt, toteaa Rantakokko kaupungin tiedotteessa.